lauantai 25. huhtikuuta 2015

Aasialaisfiilistä keittiössä

Viime aikoina on taas maistunut vanha kunnon nuudeliwokki, hapanimeläkastike sekä kookoskana. Nämä on siinä mielessä käteviä ruokia että saa helposti paljon väriä lautaselle. Pitäisi kyllä varmaan rajoittaa näitä että maittaa ehkä sitten paremmin aasialaiset sapuskat...

Peruswokki:
  • täysjyvänuudelia
  • kanasuikaleita
  • ruokaöljyä
  • suolaa, pippuria
  • makeaa chilikastiketta

  • kasviksia esim:
  • paprikaa
  • parsakaalia tai kukkakaalia
  • porkkanaa
  • sipulia
  • lehtikaalia
  • kesäkurpitsaa
  • pähkinöitä
  • ananasta

Pilko kasvikset ja paista kana. Siirrä kana pannulta syrjään odottelemaan. Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä. Aloita kuullottamalla sipulia öljyssä ja lisää sitten pikkuhiljaa muut kasvikset kunnes ne ovat paistettuja mutta edelleen rapsakoita. Lisää mukaan pähkinät. Mausta suolalla, pippurilla ja mahdollisilla muilla mausteilla. Mun mielestä wokissa toimii parhaiten chilisoosi tai Sriracha-kastike. Lisää lopuksi kana takaisin pannulle ja sekoita sekaan nuudelit.


 Hapanimeläkastike:
  • n. 3 dl ananasmehua
  • reipas loraus soijaa
  • 1–2 rkl valkoviinietikkaa
  • reipas loraus ketsuppia
  • chilijauhetta maun mukaan
  • suolaa
  • (hunajaa tai sokeria)
  • suurustamiseen maissijauhoa

  • täysjyväriisiä
  • kasviksia kuten edellä
  • ananasta
  • kanasuikaleita


Hapanimeläkastikkeessa homma on lähes sama kuin wokissa, eli ensin kannattaa paistaa kanat pois alta ja sitten kasvikset. Lisää sitten kastikeainekset. Maistele ja lisää suolaa, valkoviinietikkaa tai makeutta tarpeen mukaan, kunnes maku on sopivan hapan ja imelä. Suurusta ohjeen mukaan maissijauholla. Lisää kana kastikkeen joukkoon sekä ananakset. Tarjoile riisin kera.

Kookoskana:
  • kanaa
  • sipulia
  • porkkanaa
  • paprikaa
  • kukkakaalia
  • ananasta
  • tölkki kookosmaitoa
  • punaista currytahnaa
  • maissijauhoa suurustamiseen
  • suolaa

Niin ikään paista kana ja kasvikset. Lisää mukaan kookosmaito ja punainen curry, sekä suolaa tai muita haluamiasi mausteita. Suurusta hieman maissijauholla.


Me gusta cocinar la comida asiática porque contiene muchas verduras.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...