perjantai 21. maaliskuuta 2014

Kokeita ja kurkkukipua

Huh kun aika menee hurjaa tahtia, tällä viikolla oli nimittäin jo ensimmäiset välikokeet. Vaikuttaisi siltä, että täällä tentit ovat aina optisesti luettavalle lomakkeelle tehtäviä monivalintoja. Aluksi kuulosti kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta näin kielivammaisena, mutta näiden tenttien jälkeen haikailen kyllä kovasti Turun kauppakorkean esseekokeita.


Tiistaiseen Diseño Organizativon tenttiin valmistauduin huolella. Kirja on vaikealukuinen jopa paikallisten mielestä, mutta ylpeydellä ja kunnialla selviydyin sadan sivun luku-urakasta. Vaan eipä se mitään auttanut. Koe oli pääsykoetyylinen pikkutarkkojen nippelitietojen testi, jossa ilman tietämystä arvaamalla vastasi melko varmasti väärin. Kauhulla odotan siis lottoamisen tuloksia... Aikaa kokeen tekemiseen oli vain puoli tuntia (jota ei tietenkään kerrottu etukäteen, kuten myöskään sitä sakotetaanko vääristä vastauksista miinuspistein), joten melko hutiloimiseksi meni senkin suhteen. Ja kuri oli tietenkin taas kova ja lunttaamisen varalta oppilaita vahdittiin kuin haukka. Osa vaihtareista yritti kysellä opettajalta neuvoa omien tietojen täyttämiseen, mutta edes päivämäärän verran apua ei herunut.

Eilen sitten koitti vielä Políticas Comercialesin välitentti, mutta sen onnistumisen suhteen olen toiveikkaampi. Kotlerin kirjan lukeminen espanjaksi oli yllättäen aivan yhtä helppoa kuin englanniksi, tosin eipä koealue tällä kertaa kattanut kuin 40 sivua. Toisaalta puolet kysymyksistä oli harkkaluennoista, eikä mulla ollut kyllä mitään saumaa ehtiä 20 minuutin aikana laskea laskun laskua. Hyvä kun juuri ja juuri sain tehtävät luettua läpi ja raksitettua vastaukset ei-matemaattisiin kysymyksiin.



Niin kovin olin kuvitellut, että kokeen jälkeen olisi voinut tehdä jotain kivaa kun koettelemukset ovat hetkeksi ohi. Mutta ei, piti tietysti kurkkukivun iskeä oikein jytinällä päälle. Illan myötä olo sen kuin paheni vain. Onneksi mulla oli mansikoita piristämässä mieltä, ja toivotaan että vitamiinit antavat pöpöille kyytiä. Kovin teki eilen mieli marjoja, mutta pieni kourallinen pensasmustikoita maksoi 2 euroa. Onneksi mansikoita saa puoli kiloa reilulla eurolla, vaikka eipä ne ole läheskään yhtä hyviä kuin suomalaiset... Vitamiinihimoissa popsin myös greippiä ekaa kertaa sitten lapsuustraumojen. Nyt toivotaan ihmettä, että olisin täysissä sielun ja ruumiin voimissa sunnuntaina, sillä tarkoitus olisi tehdä pikavisiitti Madridiin ja hakea äiti tutustumaan Salamancan saloihin. Onpahan täällä vällyjen välissä ainakin aikaa suunnitella mun matkaoppaan toimea...



Vällyjen välistä tulikin mieleen, että espanjalaisilla on söpö sanonta nukkumaan menolle. Täällä pehkuihin painumisesta ilmoitetaan nimittäin ilmauksella me voy al sobre, eli menen kirjekuoreen. Voi sitä mielikuvaa, jossa jokin pikkuotus sulkeuu pikkuruiseen kirjekuoreen tuhisemaan...

Qué rápido pasa el tiempo, ya en esta semana tuve dos examenes (o controles). Creo que aquí los examenes son siempre de los opciones múltiples y son mucho más dificiles que escribir la respuesta o el ensayo. Se dicen que el libro de Diseño Organizativo es muy difícil, y estoy orgullosa que lo he leído. Pero era inútil a leer, el examen fue tan difícil. Otra vez, los profesores estaban muy estrictos y no nos ayudaron o dijeron la fecha o nada. El primero control de Políticas Comerciales fue un poco más facil pero había muy poco tiempo para calcular las tareas matemáticas. Después de los examenes quise hacer algo divertido pero estoy enferma. Tengo que sanar rápidamente porque el domingo viajaré a Madrid!



Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3