sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Maailman helpoin tonnikalapastavuoka

Tämä ei ehkä ole se esteettisin ruokalaji tai muutenkaan kovin ihmeellistä gourmeeta, mutta helppoudessaan tämä tonnikalapastavuoka on niin kätevä arjen pelastaja, että on pakko vinkata tästä. Valmisteluvaiheeseen menee ehkä noin kymmenen minuuttia, ja ruuan olessa uunissa voikin sitten ottaa vaikka nokoset. :)



Tonniakalapastavuoka 4–6 annosta:
  • 7 dl pastaa (kuivaa)
  • 2 tai 3 purkkia tonnikalaa
  • n. 390 g tomaattimurskaa (esim. Pirkka yrttinen)
  • n. 2,5 dl ruokakermaa (esim. Valio Crea maustettu ruokakerma Kippari)
  • n. 5 dl vettä
  • 1 paprika ja/tai puolikas kesäkurpitsa
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • n. 1 dl juustoraastetta tai esim. juustokimpaleen jämä raastettuna
  • 1 lihaliemikuutio
  • suolaa, pippuria
  • voita tai öljyä vuuan voiteluun 



Lämmitä uuni noin 175–200-asteiseksi. Pilko paprika ja/tai kesäkurpitsa pieneksi kuutioksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Voitele vuoka ja mittaa pasta vuokaan. Sekoita joukkoon tonnikala. Kaada tomaattimurska ja ruokakerma mitta-astiaan, ja lisää vettä kunnes nestettä on noin litra. Sekoita nesteen joukkoon murskattu lihaliemikuutio sekä ripaus suolaa ja pippuria. Kaada neste vuokaan ja sekoita joukkoon paprika ja/tai kesäkurpitsa. Ripottele päälle kirsikkatomaatit ja juusto. Paista uunissa noin 45–60 minuuttia ja ota tällä välin nokoset tai puuhaile jotain kivaa.

La cazuela de pasta y atún más fácil del mundo.

Besos, Hansu

24 kommenttia:

  1. Muuten hyvä ohje mutta ensikertalaista varten (todellinen poropeukalo ruoanlaitossa) voisi olla aiheellista mainita pitääkö pastan olla keitettyä vai raakaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jahaa, no lisätäänpäs se. Mutta siis raakaa on tarkoitus olla, voi toki laittaa kypsänäkin mutta sitten pitäisi jättää vesi pois. :)

      Poista
  2. Todellinen arkiruokaorgasmi, ihan hullun hyvää!

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvää tuli, laitoin toisen purkin sweet chiliä ja toisen öljyistä tonnikalaa. Jätin lihaliemikuution pois ja maustoin yrteillä, mustapippurilla ja t-lusikallisella suolaa. 45minuuttia riitti mainiosti, vaikka neste oli lisätessä viileää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno homma, ripaus chiliä voisi tosiaan toimia!

      Poista
  4. Nyt on ekakertaa uunissa kokeilussa,saa nähdä mitä 'tuomaristo' tuumaa♡

    VastaaPoista
  5. Törmäsin sattumalta tähän reseptiin kun googlailin tonnikalaruokia. Kokeilin eilen ekaa kertaa ja tuli ihan törkeän hyvää. Nyt tuore miesystävä luulee ilmeisesti, että mä olen huippukokki tai jotain :D
    T: Tuikku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, hyvä että onnistui! Sitten vaan pitämään illuusiota yllä :D

      Poista
  6. Vuoka uunissa täälläkin. Kiitos reseptistä, kuullosti hyvältä.

    VastaaPoista
  7. Tosi helppoa ja hyvää ruokaa! :) Teen varmasti uudestaankin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Itselläkin vakio käytössä tämä yhä vain :)

      Poista
  8. Tein tätä viime kesänä useasti ja sitten hukkasin jotenkin resptin :( Nyt kun löysin sen taas, olen taas innoissani tehnyt tätä töihin evääksi! Tämä on niin hyvä resepti, todella helppo ja maukas! Koska en tykkää paprikasta, laitan yleensä kokonaisen kesäkurpitsan ja se toimii hyvin :P

    VastaaPoista
  9. Tästä on tullut meidän perheen vakkariruoka tämän kevään/kesän aikana. Hyvää on 😋

    VastaaPoista
  10. Pitääkö tonnikala valuttaa vai laittaa vesineen/öljyineen?

    VastaaPoista
  11. Kiitos ohjeesta! Oli todella maukasta, koko perhe tykkäs! Tehdään toistekkin :)

    VastaaPoista
  12. Kiitos paljon ohjeesta <3 Tuli kerrassaan maukasta ruokaa ja miten pienellä vaivalla!

    VastaaPoista
  13. Nyt vasta tämä osui silmiini.
    Uunissa on kypsymässä. Hyvää siivouspäivän ruokaa, nopea valmistaa. Itse hiukan muuntelin ohjetta tai oikeastaan jätin pois mitä ei kaapissa ollut, kesäkurpitsan ja kirsikkatomaatin syön salaatissa mieluiten.🙂

    VastaaPoista
  14. Saa nähdä, mitä tulee. Yli viisikymppinen, uusavuton tunki tonnikalan liemineen ja uunissa on. Jos ohjeessa lukisi "kaada seos lattialle", varmaan tekisin niin. Onneksi on "pyhä henki", niin lapset sain jotenkin kasvamaan aikuisiksi näillä ruuanlaittotaidoilla��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no ei se varmaan ihan pilalle siitä mene. Ehkä vähän vetiseksi jää, jos oli vesi liemenä – jos taas öljy niin ehkä maistuu entistä pyöreämmältä. ;)

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3