Tämä ei ehkä ole se esteettisin ruokalaji tai muutenkaan kovin ihmeellistä gourmeeta, mutta helppoudessaan tämä tonnikalapastavuoka on niin kätevä arjen pelastaja, että on pakko vinkata tästä. Valmisteluvaiheeseen menee ehkä noin kymmenen minuuttia, ja ruuan olessa uunissa voikin sitten ottaa vaikka nokoset. :)
Tonniakalapastavuoka 4–6 annosta:
- 7 dl pastaa (kuivaa)
- 2 tai 3 purkkia tonnikalaa
- n. 390 g tomaattimurskaa (esim. Pirkka yrttinen)
- n. 2,5 dl ruokakermaa (esim. Valio Crea maustettu ruokakerma Kippari)
- n. 5 dl vettä
- 1 paprika ja/tai puolikas kesäkurpitsa
- kourallinen kirsikkatomaatteja
- n. 1 dl juustoraastetta tai esim. juustokimpaleen jämä raastettuna
- 1 lihaliemikuutio
- suolaa, pippuria
- voita tai öljyä vuuan voiteluun
Lämmitä uuni noin 175–200-asteiseksi. Pilko paprika ja/tai kesäkurpitsa pieneksi kuutioksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Voitele vuoka ja mittaa pasta vuokaan. Sekoita joukkoon tonnikala. Kaada tomaattimurska ja ruokakerma mitta-astiaan, ja lisää vettä kunnes nestettä on noin litra. Sekoita nesteen joukkoon murskattu lihaliemikuutio sekä ripaus suolaa ja pippuria. Kaada neste vuokaan ja sekoita joukkoon paprika ja/tai kesäkurpitsa. Ripottele päälle kirsikkatomaatit ja juusto. Paista uunissa noin 45–60 minuuttia ja ota tällä välin nokoset tai puuhaile jotain kivaa.
La cazuela de pasta y atún más fácil del mundo.
Besos, Hansu
Muuten hyvä ohje mutta ensikertalaista varten (todellinen poropeukalo ruoanlaitossa) voisi olla aiheellista mainita pitääkö pastan olla keitettyä vai raakaa...
VastaaPoistaJahaa, no lisätäänpäs se. Mutta siis raakaa on tarkoitus olla, voi toki laittaa kypsänäkin mutta sitten pitäisi jättää vesi pois. :)
PoistaTodellinen arkiruokaorgasmi, ihan hullun hyvää!
VastaaPoistaJes, kiva että maistui!
PoistaTosi hyvää tuli, laitoin toisen purkin sweet chiliä ja toisen öljyistä tonnikalaa. Jätin lihaliemikuution pois ja maustoin yrteillä, mustapippurilla ja t-lusikallisella suolaa. 45minuuttia riitti mainiosti, vaikka neste oli lisätessä viileää.
VastaaPoistaHieno homma, ripaus chiliä voisi tosiaan toimia!
PoistaNyt on ekakertaa uunissa kokeilussa,saa nähdä mitä 'tuomaristo' tuumaa♡
VastaaPoistaTörmäsin sattumalta tähän reseptiin kun googlailin tonnikalaruokia. Kokeilin eilen ekaa kertaa ja tuli ihan törkeän hyvää. Nyt tuore miesystävä luulee ilmeisesti, että mä olen huippukokki tai jotain :D
VastaaPoistaT: Tuikku
Haha, hyvä että onnistui! Sitten vaan pitämään illuusiota yllä :D
PoistaVuoka uunissa täälläkin. Kiitos reseptistä, kuullosti hyvältä.
VastaaPoistaTosi helppoa ja hyvää ruokaa! :) Teen varmasti uudestaankin!
VastaaPoistaKiva kuulla! Itselläkin vakio käytössä tämä yhä vain :)
PoistaTein tätä viime kesänä useasti ja sitten hukkasin jotenkin resptin :( Nyt kun löysin sen taas, olen taas innoissani tehnyt tätä töihin evääksi! Tämä on niin hyvä resepti, todella helppo ja maukas! Koska en tykkää paprikasta, laitan yleensä kokonaisen kesäkurpitsan ja se toimii hyvin :P
VastaaPoistaJes, mahtavaa että löytyi taas!
PoistaTästä on tullut meidän perheen vakkariruoka tämän kevään/kesän aikana. Hyvää on 😋
VastaaPoistaPitääkö tonnikala valuttaa vai laittaa vesineen/öljyineen?
VastaaPoistaJuu valutettuna toki!
PoistaKiitos ohjeesta! Oli todella maukasta, koko perhe tykkäs! Tehdään toistekkin :)
VastaaPoistaKiva kun maistui!
PoistaKiitos paljon ohjeesta <3 Tuli kerrassaan maukasta ruokaa ja miten pienellä vaivalla!
VastaaPoistaMahtavaa kun maistui! <3
PoistaNyt vasta tämä osui silmiini.
VastaaPoistaUunissa on kypsymässä. Hyvää siivouspäivän ruokaa, nopea valmistaa. Itse hiukan muuntelin ohjetta tai oikeastaan jätin pois mitä ei kaapissa ollut, kesäkurpitsan ja kirsikkatomaatin syön salaatissa mieluiten.🙂
Saa nähdä, mitä tulee. Yli viisikymppinen, uusavuton tunki tonnikalan liemineen ja uunissa on. Jos ohjeessa lukisi "kaada seos lattialle", varmaan tekisin niin. Onneksi on "pyhä henki", niin lapset sain jotenkin kasvamaan aikuisiksi näillä ruuanlaittotaidoilla��
VastaaPoistaHaha, no ei se varmaan ihan pilalle siitä mene. Ehkä vähän vetiseksi jää, jos oli vesi liemenä – jos taas öljy niin ehkä maistuu entistä pyöreämmältä. ;)
PoistaTämä on niin hyvää, kiitos reseptistä! Kerta toisensa jälkeen palaan aina etsimään tämän reseptin, kun haluan jonkun hyvän ja helpon ruoan :)
VastaaPoistaKiva kuulla! Itse myös kaivelen reseptin täältä aika ajoin ja kuuluu meillä vakkariruokiin (vaikka onkin kyllä niin helppo resepti, että melkein pitäisi ulkoa muistaa) :D
PoistaOnpa mukava helppo ja maistuva ruoka. Ja se on siitäkin kiva, että muitakin vihanneksia voi laittaa joukkoon, vaikkapa pakastepussin sulatettuna! Ja tässä käytetään tavallisia kaapista aina löytyviä aineksia. Kiitos!
VastaaPoistaParas tonnikalapastavuoka jota olen syönyt😀Kiitos reseptistä👍
VastaaPoistaVoisiko kerman korvata maidolla? Määrä tarviiko jotain lisätä? Tuleeko luirua ja tarviiko kananmunan sekaan?
VastaaPoista