perjantai 25. huhtikuuta 2014

Vielä kerran Salamancan yliopisto


Jo pikkuhiljaa alkaa itseänikin kyllästyttämään Salamancan vanhasta yliopistosta jauhaminen, mutta josko nyt se olisi pikkuhiljaa nähty. Koristeellisen julkisivun sammakon metsästyksestä kirjoittelin täällä ja las Escuelas Menoresin patiosta täällä. Äidin ollessa vierailulla kuukausi takaperin tuli sitten vihdoin pääsymaksullisessakin osiossa käytyä ihmettelemässä vanhoja luentosaleja ja ikivanhaa kirjastoa. Kaikenlaisia vanhoja opetusmateriaalejakin oli esillä ja löytyipä seinältä vanha kartta, jossa oli jopa Åbo näkyvissä.Kaikkien museoiden, kirkkojen ja muiden nähtävyyksien keskellä yliopiston pääsymaksu taitaa olla Salamancan korkein, kokonaiset kymmenen euroa. Opiskelijana mä pääsin sentään puoleen hintaan. En tiedä oliko tuo nyt niin ihmeellinen, mutta olisi se nyt Salamancan yliopiston opiskelijana vähän noloa viettää täällä puoli vuotta käymättä vanhassa päärakennuksessa!


Kirjasto taitaa olla yliopiston päänähtävyys, sillä se on peräisin 1200-luvulta, jolloin yliopisto on perustettu. Vanhimmat kirjaston kirjat ovat peräisin jopa vuodelta 1000, joten kirjastoa saa ihailla vain lasin takaa. Kirjahyllyt sen sijaan ovat uudempaa 1600-luvun tuotantoa.

Francisco de Salinasin hymnikirja 1500-luvulta
La Escalera del Conocimineto, Tiedon portaat 1500-luvultaHace un mes visitamos la Universidad de Salamanca, que es una de las más antiguas en Europa. El precio de la entrada era diez euros, que es muy caro comparado con otros monumentos en Salamanca. Porque soy la estudiante de la universidad tuve que visitar allí, por supuesto. La biblioteca es la atracción principal de la universidad y es casi tan vieja como la universidad. La biblioteca antigua nació en el siglo XIII, pocos años después de la creación de la universidad. Los libros más antiguas son del siglo XI. Además hay materiales de enseñanza muy viejos y mapas de Europa, que se puede encontrar Åbo.

Saludos, Hansu

2 kommenttia:

  1. Tosi mielenkiintoista! Eli onko se päärakennus ikään kuin museo ja siksi maksaa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu on museo, tuossa nimenomaisessa osassa ei ilmeisestikään mitään luentoja nykyisin ole. Olisin ehkä voinut asian selkeämmin ilmaista :D

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3