sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Espanjan lämmössä hytistessä

Siis miksi mä palelen täällä farkuissa Suomen ollessa Euroopan lämpimin paikka?! Facebook on pannassa kun en jaksa enää yhtäkään kesäkaudenkorkkauskuvaa ja jeejeekesäkesää. Vielä viime sunnuntaina hikoilin shortseissa ja nyt on saanut palella jopa neuleessa ja nahkatakissa. Auringossa tarkenee, mutta auta armias kun jääkylmä vuoristotuuli tuulettaa niskavilloja, kosteus pureutuu tapaksista kertyneen lämmikekerroksen läpi luihin ja ytimiin ja sade kastelee armottomasti kaiken. Sateenvarjostakaan kun ei tuulessa ole apua. Torstaina yöllä tapaskierrokselta kotia kohti hipsiessä näytti apteekin mittari +7. Go to Spain, they said. It will be warm, they said. 


Kämpässäkään ei tietenkään enää mitään lämmitystä ole päällä, eli sisällä on kutakuinkin sama lämpötila kuin ulkona. Sillä erotuksella että se vähäinenkään aurinko ei sisälämpötilaan vaikuta, eli muutamia vaatekerroksia saa olla päällä jos mielii tärisemättä sisällä tarjeta...

Paita: Stradivarius / Farkut: Pimkie / Arskat: c&a / Laukku: Primark / Kello: Asos
Niinhän se on, ettei mitään osaa arvostaa ennen kuin se otetaan pois. Juuri sitä ehti tottua ainaiseen auringonpaisteeseen kun luontoäiti päätti sekoilla vuodenajoissa. No nytpä sitä pientäkin aurinkoista hetkeä muistaa taas palvoa antaumuksella. Edellispäivän aurinkoisista hetkistä nautimme muun muassa kiertelemällä Huerto de Calixto y Melibea -puutarhaa ja räpsimällä asukuvia paidasta, jonka ostin melkein heti Salamancaan saavuttuani mutta otin käyttöön vasta nyt.


Viime päivinä tuuli on alkanut vihdoin tyyntyä ja aurinko alkanut taas lämmittää niin että välillä tarkenee jopa ihan ilman takkia. Sää on paranemaan päin, mutta silti päätimme lähteä ensi viikoksi lämmittelemään etelämmäs Sevillaan ja Cádiziin...


Me parece que la madre naturaleza está loca, porqué en esta semana España fue uno de países más fríos del mundo mientras qué Finlandia fue uno de más calientes. El jueves por la noche hacía siete grados y en casa es tan frío como el exterior. Es peor que en febrero! Para semana que viene vamos a viajar a Sevilla y Cádiz, donde ojalá sea más caliente.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3