keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Ikimuistoinen Yangshuo

Näin seuraavan reppureissun häämöttäessä nurkan takana, muistelin hieman menneitä reissuja. Yangshuon reissusta jäi päällimmäisenä mieleen ne negatiiviset asiat: ärhäkkä vatsatauti ja 12 tunnin junareissu askeettisissa olosuhteissa pahoinvoiden. Surullista että piti oikein pohtia niitä hyviä asioita, minkä jälkeen muistin, että mieletön reissuhan se oli ja maisemat sokeritoppavuorineen olivat ihan huikeat.

Yangshuossa matkailimme Kiinan reissulla pääsiäislomalla 2012. Lensimme Helsingistä suoraan Hong Kongiin, josta muutaman päivän jälkeen siirryimme majailemaan Eeron kaverin nurkkiin Shenzheniin. Shenzhenistä matkasimme Guiliniin yhdeksän tuntia yöjunalla. Matka sujui rattoisasti pienessä pedissä maaten. Guilinin ohitimme nopeasti monsuunisateen iskiessä ja hyppäsimme suosiolla suoraan Yangshuon bussiin. Majoituimme maaseudulla sijaitsevaan tunnelmalliseen Outside Inn -hostelliin, jonne matkasimme kylältä erään papparaisen lavamopon kyydissä. Hostelli oli kyllä symppis. Kukot herättivät aamuisin ja kanat kerjäsivät ruokaa ravintolapöydissä.

Hostel Outside Inn


Ikimuistoisinta oli jokiristeily perinteisen bambulautan kyydissä. Bambulauttoja näkyi joka puolella Li-jokea, ja kalastus hoitui edelleen merimetsojen avulla. Me saimme nauttia jokiristeilystä ihan keskenämme, mutta viikonloppuna koko joki vilisi äänekkäitä kiinalaisia turisteja. Hostellilta sai pyöriä lainaksi, ja niillä reissasimme maaseutua ympäriinsä. Teimme myös yhden vaelluksen luonnossa sekä kiipesimme Moonhillille ja eräälle toiselle pienemmälle nyppylälle.


Paikallisbussi


Tosiaan viimeisenä iltana illallisen jälkeen iski hirveä ruokamyrkytys. Seuraava aamupäivä meni sängynpohjalla maaten, kunnes oli aika lähteä takaisin Shenzheniin. Lento ei olisi maksanut kuin noin tuplaten junamatkan verran (noin 50e), mutta päätimme kuitenkin pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja matkata junalla, se kun oli ihan mukavaa tulomatkallakin. Väärin luultu. Matka kesti paljon pidempään junan kierrellessä pikkukyliä. Penkki oli kova vanerihökötys, jossa ei todellakaan edes harkittu nokosia. Etenkään kun puolet matkustajista oli käytäväpaikalla, joten penkille tunki jatkuvasti ylimääräisiä kiinalaisia. Lisäksi ihmiset tupakoivat, junassa oli tuskaisen kuuma (niin ja lämpömittarihan oli kiinnitetty seinään lyömällä naula pahvipakkauksen läpi) ja itsehän istuin tuskaisena pidätellen oksennusta. Tauti vaivasi hieman vielä Suomessakin, niin etten lopulta syönyt kiinalaistyyppistä ruokaa varmaan vuoteen ja pelkkä Yangshuon ajatteleminen toi mieleen pahoinvoinnin ja hirveän junareissun. Onneksi selasin vanhoja kuvia, sillä Yangshuo pitäisi vastoinkäymisistä huolimatta muistaa ikimuistoisena seikkailuna sokeritoppavuorien keskellä.

Kalastusta merimetsoilla
Moonhill
IMG_3538

Ya espera nuastro viaje a Malaysia y volví a pensar el viaje a Yangshuo en 2012. Visitamos China por casi tres semanas, primero estabamos en Hong Kong y luego alojamos en Shenzhen en la casa de un amigo de Eero. Luego viajamos a Yangshuo que era un lugar muy bonito.

Besos, Hansu

2 kommenttia:

Kommentit piristävät päivää aina! <3