keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Tuorepuuroja ja makurouheita

Täällä on arki alkanut pikkuhiljaa rullaamaan siihen malliin, että takana on jopa muutama työaamu. Ja kiireiset ja väsyneet aamut pelastaa mikäpä muukaan kuin tuorepuuro. Hetkeksi jo suorastaan unohdin tämän maailman kätevimmän aamupalan, mutta nyt kun sain Elixiltä testiin pellavansiemenmakurouheita, innostuin tuorepuuroista uudelleen. Neljään erimakuiseen makurouheeseen on ollut kiva keksiä mätsäävät tuorepuurot, niin ei ole tullut aina tehtyä samalla tylsällä reseptillä. Jouluisen riisituorepuuron omena-kanelirouheella julkaisinkin jo täällä.

Noita makurouheita voi toki käyttää moneen muuhunkin, vaikkapa jogurtin päälle. Mun lempparimaut on ehdottomasti Omena-kaneli ja karpalo, joita helposti voisi syödä suositusannosta enemmäkin! Joulun jälkeen tuntui, että vatsa oli tosiaan kuitulisän tarpeessa, ja siihen nämä makurouheet sopivat tosi hyvin. Lisäksi pellavansiemen sisältää painoonsa nähden todella paljon hyviä rasvahappoja, joiden saaminen ainakin itsellä tuppaa helposti unohtumaan. Makurouheisiin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mustikkatuorepuuro mustikkaisella pellavarouheella


Tämä on ehkä se perinteisin tuorepuuro, jota yleensä mielikuvituksettomuuksissani teen. Ehkä joskus korvaan osan puurohiutaleista keitetyllä kvinoalla, jos olen sitä muuhun ruokaan keittänyt reilummin. Mitään en koskaan ole mittaillut, joten ainesten määrät ovat suuntaa-antavia. Puuro on sopivan paksuista mielestäni kun se on jääkaappiin mennessään paksua velliä. Usein teen puuron myös kasvipohjaisena, eli käytän kaura- tai soijamaitoa ja soijajogurttia:


  • n. 1 dl puurohiutaleita (esim. Nalle neljän viljan)
  • n. 1 dl jogurttia 
  • loraus marjaisaa mehukeittoa (meillä usein karviais-boysenmarjaa)
  • loraus maitoa
  • n. 1 rkl chiansiemeniä 
  • (n. 1 rkl proteiinijauhetta)
  • runsaasti mustikoita
  • 1–2 rkl Elixi pellavarouhe + mustikka -makurouhetta
Sekoita aineet huolellisesti ja laita kannelliseen astiaan tai kelmun alle jääkaappiin odottamaan aamua. Ripottele ennen syömistä päälle Elixi pellavarouhe + mustikka makurouhetta.

Omenainen tuorepuuro omena-kaneli-pellavarouheella



  • n. 1 dl puurohiutaleita (esim. Nalle neljän viljan)
  • n. 1 dl jogurttia 
  • loraus omenamehua
  • loraus maitoa
  • n. 2 tl omena-kanelimarmeladia
  • pilkottua omenaa (esim. Paulúns manteli-omena-kaneligranola)
  • mysliä
  • 1–2 rkl Elixi pellavarouhe + omena-kaneli -makurouhetta
  • (n. 1 rkl proteiinijauhetta) 
Joulun jäljiltä kaapista löytyi omena-kanelimarmeladia, joka kyllä antaa puurolle niin makean ja herkullisen säväyksen, että tätä voisi syödä ämpärillisen. Sekoita hiutaleet, jogurtti, maito, marmeladi ja mehu huolellisesti ja laita jääkaappiin odottamaan aamua. Ripottele ennen syömistä päälle 1–2 rkl Elixi omena-kaneli -makurouhetta, pilkkottua omenaa ja mysliä.




 

Hedelmäinen tuorepuuro hedelmäisellä pellavarouheella



  • n. 1 dl puurohiutaleita (esim. Nalle neljän viljan)
  • n. 1 dl jogurttia 
  • loraus omena- tai appelsiinimehua
  • loraus maitoa
  • pakastemangoa
  • banaania
  • mysliä tai esim. soijapapuhiutaleita
  • 1–2 rkl Elixi pellavarouhe + hedelmä -makurouhetta
  • (n. 1 rkl proteiinijauhetta)
Sekoita hiutaleet, jogurtti, maito, mehu ja pakastemangopalat huolellisesti ja laita jääkaappiin odottamaan aamua. Ripottele ennen syömistä päälle 1–2 rkl Elixin hedelmäistä makurouhetta, pilkkottua banaania ja vaikkapa mysliä. Mulla oli lisukkeena tällä kertaa soijapapuhiutaleita ja pähkinöitä.

Myös edellisillan hedelmä-vihersmoothiesta saa kivan hedelmäisen pohjan tuorepuurolle. Loput smoothiet vaan kippoon puurohiutaleiden kanssa ja aamupala on valmis! Tässä oli pohjana mango-banaani-pinaattismoothie:


Puolukkainen tuorepuuro karpalo-pellavarouheella

  • n. 1 dl puurohiutaleita (esim. Nalle neljän viljan)
  • n. 1 dl rahkaa
  • loraus marjaisaa mehukeittoa (meillä usein karviais-boysenmarjaa)
  • loraus maitoa
  • runsaasti puolukoita
  • 1–2 rkl Elixi pellavarouhe + karpalo -makurouhetta
  • (n. 1 rkl proteiinijauhetta)
Sekoita aineet huolellisesti ja laita jääkaappiin odottamaan aamua. Ripottele ennen syömistä päälle 1–2 rkl Elixi karpalo -makurouhetta.

Millainen on teidän lempparituorepuuro? Entä joko teille on Elixin makurouheet tuttuja?



Yhteistyössä Elixi

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3