Täällä on arki alkanut pikkuhiljaa rullaamaan siihen malliin, että takana on jopa muutama työaamu. Ja kiireiset ja väsyneet aamut pelastaa mikäpä muukaan kuin tuorepuuro. Hetkeksi jo suorastaan unohdin tämän maailman kätevimmän aamupalan, mutta nyt kun sain Elixiltä testiin pellavansiemenmakurouheita, innostuin tuorepuuroista uudelleen. Neljään erimakuiseen makurouheeseen on ollut kiva keksiä mätsäävät tuorepuurot, niin ei ole tullut aina tehtyä samalla tylsällä reseptillä. Jouluisen riisituorepuuron omena-kanelirouheella julkaisinkin jo täällä.
Noita makurouheita voi toki käyttää moneen muuhunkin, vaikkapa jogurtin päälle. Mun lempparimaut on ehdottomasti Omena-kaneli ja karpalo, joita helposti voisi syödä suositusannosta enemmäkin! Joulun jälkeen tuntui, että vatsa oli tosiaan kuitulisän tarpeessa, ja siihen nämä makurouheet sopivat tosi hyvin. Lisäksi pellavansiemen sisältää painoonsa nähden todella paljon hyviä rasvahappoja, joiden saaminen ainakin itsellä tuppaa helposti unohtumaan. Makurouheisiin voi tutustua tarkemmin täällä.
Noita makurouheita voi toki käyttää moneen muuhunkin, vaikkapa jogurtin päälle. Mun lempparimaut on ehdottomasti Omena-kaneli ja karpalo, joita helposti voisi syödä suositusannosta enemmäkin! Joulun jälkeen tuntui, että vatsa oli tosiaan kuitulisän tarpeessa, ja siihen nämä makurouheet sopivat tosi hyvin. Lisäksi pellavansiemen sisältää painoonsa nähden todella paljon hyviä rasvahappoja, joiden saaminen ainakin itsellä tuppaa helposti unohtumaan. Makurouheisiin voi tutustua tarkemmin täällä.
Mustikkatuorepuuro mustikkaisella pellavarouheella
Tämä on ehkä se perinteisin tuorepuuro, jota yleensä mielikuvituksettomuuksissani teen. Ehkä joskus korvaan osan puurohiutaleista keitetyllä kvinoalla, jos olen sitä muuhun ruokaan keittänyt reilummin. Mitään en koskaan ole mittaillut, joten ainesten määrät ovat suuntaa-antavia. Puuro on sopivan paksuista mielestäni kun se on jääkaappiin mennessään paksua velliä. Usein teen puuron myös kasvipohjaisena, eli käytän kaura- tai soijamaitoa ja soijajogurttia:
- n. 1 dl puurohiutaleita (esim. Nalle neljän viljan)
- n. 1 dl jogurttia
- loraus marjaisaa mehukeittoa (meillä usein karviais-boysenmarjaa)
- loraus maitoa
- n. 1 rkl chiansiemeniä
- (n. 1 rkl proteiinijauhetta)
- runsaasti mustikoita
- 1–2 rkl Elixi pellavarouhe + mustikka -makurouhetta
Omenainen tuorepuuro omena-kaneli-pellavarouheella
- n. 1 dl puurohiutaleita (esim. Nalle neljän viljan)
- n. 1 dl jogurttia
- loraus omenamehua
- loraus maitoa
- n. 2 tl omena-kanelimarmeladia
- pilkottua omenaa (esim. Paulúns manteli-omena-kaneligranola)
- mysliä
- 1–2 rkl Elixi pellavarouhe + omena-kaneli -makurouhetta
- (n. 1 rkl proteiinijauhetta)
Hedelmäinen tuorepuuro hedelmäisellä pellavarouheella
- n. 1 dl puurohiutaleita (esim. Nalle neljän viljan)
- n. 1 dl jogurttia
- loraus omena- tai appelsiinimehua
- loraus maitoa
- pakastemangoa
- banaania
- mysliä tai esim. soijapapuhiutaleita
- 1–2 rkl Elixi pellavarouhe + hedelmä -makurouhetta
- (n. 1 rkl proteiinijauhetta)
Myös edellisillan hedelmä-vihersmoothiesta saa kivan hedelmäisen pohjan tuorepuurolle. Loput smoothiet vaan kippoon puurohiutaleiden kanssa ja aamupala on valmis! Tässä oli pohjana mango-banaani-pinaattismoothie:
Puolukkainen tuorepuuro karpalo-pellavarouheella
- n. 1 dl puurohiutaleita (esim. Nalle neljän viljan)
- n. 1 dl rahkaa
- loraus marjaisaa mehukeittoa (meillä usein karviais-boysenmarjaa)
- loraus maitoa
- runsaasti puolukoita
- 1–2 rkl Elixi pellavarouhe + karpalo -makurouhetta
- (n. 1 rkl proteiinijauhetta)
Millainen on teidän lempparituorepuuro? Entä joko teille on Elixin makurouheet tuttuja?
Yhteistyössä Elixi
Besos, Hansu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit piristävät päivää aina! <3