sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Vuohenjuustoleipäset karamellisoidulla sipulilla

Vuohenjuustolla ja karamellisoidulla sipulilla kuorrutetut leivät olivat mun lempparitapaksia Espanjassa, joten pitihän niitä nyt kotonakin kokkailla. Sipulin voi valmistaa hyvissä ajoin jääkaappiin odottamaan ja sitä kannattaakin kerralla tehdä isompi satsi, sillä sen pitäisi säilyä noin pari viikkoa. Valmistin sipulin tätä ohjetta mukaillen, mutta tässä se vielä uudestaan:

Karamellisoitu sipuli:
7–8 sipulia
loraus öljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa
1,5 dl vettä

Kuori ja viipaloi sipulit. Riko sipulit renkaiksi pannulle ja paista miedolla lämmöllä kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Lisää muut ainekset, sekoita ja anna hautua reilu puolisen tuntia.

Leipäset:
leipäviipaleita
karamellisoitua sipulia
vuohenjuustoa
ripaus ruokosokeria
balsamicoa
voita

Paahda leipäviipaleet rapeiksi ja kullanruskeiksi. Sivele pinta kevyesti voilla ja asettele päälle sipulit. Lisää kiekko vuohenjuustoa ja ripottele pinnalle ruokosokeria. Ruskista kaasupolttimella sokeri ja juuston pinta. Koristele balsamicolla.

Tostadas con queso de cabra y cebolla caramelizada eran mis favoritos en España, entonces intenté cocinar las en casa.

Besos, Hansu

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta! Vuohenjuusto ja karamellisoitu sipuli sopivat varmasti kivasti yhteen, tätä reseptiä voisi kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä aika erottomaton parivaljakko! Sipulihässäkkää kun tekee ison satsin, niin helpot ja herkulliset leipäset pelastaa monta nälkäistä iltaa :)

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3