tiistai 22. heinäkuuta 2014

Gazpachoa kesäpäivään

Näillä helteillä ei oikein mitään kovin tuhtia tee mieli syödä, joten keittoja onkin tullut tehtyä ainakin kerran viikossa. Gazpachoa eli espanjalaista tomaattikeittoa kesäisempää keittoa ei olekaan, sillä se nautitaan jääkylmänä. Hellan edessä ei tarvitse hikoilla kun keitto syntyy helposti heittelemällä ainekset blenderiin.Gazpacho noin neljälle
kilo tomaatteja (n.8 kpl)
pieni italialainen vihreä suippopaprika tai 2/3 normaalista vihreästä paprikasta
n. 15 cm pätkä kurkkua
n. 1/3 sipulia
leipäviipale
1–2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
n. 1 tl suolaa

Päälle:
krutonkeja
1/2 omena
1/3 paprikasta
pieni pala kurkkuaPoista tomaateista kuori tekemällä niihin ristikkäinen viilto ja kiehauttamalla vettä. Kaada kiehuva vesi tomaattien päälle ja anna tomaattien kylpeä pari minuuttia. Irroita kuori ja pilko tomaatit noin neljään osaan. Kurkunkin voi kuoria jos jaksaa. Paloittele muutkin ainekset hieman pienemmiksi ja surauta tasaiseksi keitoksi. Lisää vettä tai leipää sopivan paksuuden saamiseksi. Siirrä keitto jääkaappiin jäähtymään ja makustumaan. Pilko keiton päälle ripoteltavaksi omenaa, paprikaa ja kurkkua.Gazpacho es una comida típica española en verano, y ahora hace mucho calor en Finlandia y cociné esta sopa en casa. Me sorprendió que fácil era. Sólo tienes que pelar y cortar unos ocho tomates, cortar un pimiento verde y un trozo de pepino y cebolla, y poner todos en la batidora. Luego añade una rebanada de pan, sal, tres cucharas de aceite de oliva, dos cucharas de vinagre y un diente de ajo. Por último corta un poco de manzana, pepino y pimiento a cuadritos para servir con la sopa. Se sirve muy frío.

Besos, Hansu

2 kommenttia:

 1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liitin gadgetin, vaikkei tämä varsinainen ruokablogi olekaan :)

   Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3