lauantai 14. helmikuuta 2015

Avokadopasta 2.0



Perässä tullaan tässäkin trendissä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan vai miten se oli... Kokeilin siis vihdoin tätä järjettömän hypetyksen saanutta avokadopastaa. Koska en kovin paljon avokadon mausta (tai siis mauttomuudesta) perusta, niin lisäsin makua tuomaan hieman fetaa. Päälle lisäsin vielä paistettuja katkarapuja ja tarjoilin koko komeuden lehtikaalipedillä.


Avokadopasta neljälle:
  • 2 kypsää avokadoa
  • lime
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 chili
  • 100 g fetaa
  • loraus oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • täysjyväspagettia
  • Lisäksi: 
  • katkarapuja
  • lehtikaalia
  • paprikaa
  • päälle parmesania

1. Valmista avokadosoosi (lähes guacamole): Kastikkeen voi valmistaa kulhossa, jonne lisäätään kypsennetty pasta. Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra sisus lusikalla kulhoon. Purista sekaan valkosipuli ja limen mehu. Poista chilistä siemenet, pilko pieneksi ja lisää soosiin. Lisää suolaa, mustapippuria ja loraus oliiviöljyä. Sekoita hyvin. (Joukkoon voi sekoittaa tilkan pastan keitinvettä, mutta mä unohdin.) Sekoita joukkoon pieneksi pilkottu feta.



2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi.

3. Salaattipeti: Pilko paprika ja lehtikaali, ja pyöräytä ne pannulla voissa tai öljyssä (tai voihan ne tuoreeltaakin tarjota mutta mun mielestä sointuu paremmin ruokaan kypsennettynä).



4. Paista katkaravut nokareessa voita ja lisää hieman suolaa.

5. Sekoita pasta avokadokastikkeeseen. Lado salaattipeti lautaselle, lisää pasta salaatin päälle ja katkaravut annoksen päälle. Viimeistele parmesanilla.





Ja lopullinen tuomio? Ihan yllättävän hyvää ollakseen avokadoa – feta pelasti paljon. Tosin kypsentämätön valkosipuli maistui aika tujusti kun taas chiliä olisi saanut olla enemmän. Ehkä teen toistekin jollain eri variaatiolla!


Esta receta de pasta es muy sencilla: espagetti integral con salsa de aguacate (casi guacamole), ensalada y gambas.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3