lauantai 29. elokuuta 2015

Repovesi, päivä 2

Nukkumaan olimme menneet jo kymmeneltä, joten aamukuuden herätys kävi kivuttomasti. Etenkin kun mun selän alle osui taas jokin juuri ja Eero oli salakavalasti vallannut puolet munkin makuualustasta. Unet olivat katkonaiset ja herääminen helppoa, etenkin kun motivaationa toimi aamu-usvan kuvaaminen. Melkein kolmasosa kakkospäivän kuvista tulikin napsittua usvasta, kanervista ja juolukan varvuista Eeron vielä nukkuessa. Aamu oli edellispäivän helteistä huolimatta kipakka, ja oli tunnelmallista hukuttautua hupparin syleilyyn ja katsella kun luonto ympärillä heräili.Aamupuuro tuoreilla mustikoilla ja ruisleipä Kippari-juustolla on ehkä paras aamupala mitä voi olla (ja Gifflarit parasta retkiherkkua!). Tovin aamutunnelmista nautittuamme oli kuitenkin aika jatkaa matkaa. Vesipullot täytettiin mangaanin makuisella vedellä (hyi!) ja taivallus jatkui. Päätimme hieman oikaista, ja skippasimme reitistä tylsemmän näköisen metsäosuuden, jotta ei tarvitsisi aivan yötä myöden ajaa kotiin. 


Eeron sormet siellä syyhyää kiivetä...
Patukan mittainen välipalatauko

Lopputaivallus oli kuitenkin odotettua helpompi muutamaa haastavaa kohtaa lukuunottamatta, ja olimmekin ajoissa jo lounaspaikalla. Emme jääneet varsinaiseen Lojukosken taukopaikkaan, jossa oli muitakin retkeilijöitä, vaan jatkoimme hieman pidemmälle ja löysimme kauniin niemenkärjen levähdyspaikaksi. Koska aikaa oli yllin kyllin, otimme lounaan päälle myös pienet nokkaunet sammalmättäällä. Toisena vaelluspäivänä tuli loppujen lopuksi käveltyä vain 8,6 km, eli yhteensä koko reissu oli noin 25 kilometria.


Autolle päästessämme heitimme kamat takakonttiin ja molskautimme vielä järveen uimaan ennen lähtöä. Aikamoinen reissu, sanonpa vaan. 

Sellainen reitti. Yöpaikat olivat Määkijällä ja Valkjärvellä, lounaat Kapiavedellä ja Lojukoskella.
Paljonko sitä voi kaksi ihmistä tarvita sapuskaa kahdelle päivällä? Ja aika vähän sitä ruokaaloppujen lopuksi oli...

El segundo día en el parque nacional de Repovesi.

Besos, Hansu

3 kommenttia:

 1. Aivan ihanan tunnelmalliset kuvat! En ole koskaan tehnyt tuollaista vaellusretkeä. Haluaisin joskus toteuttaa ja katsoa olisiko minusta siihen. Näyttää ainakin tosi idylliseltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti toteuttaa! Suomessa (muista maista nyt puhumattakaan) on niin hienoja maisemia, että kyllä niitä kannattaa mennä paikan päälle ihailemaan. :)

   Poista
 2. Hieno reissu

  T Ande

  VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää aina! <3