keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Mikrosementtilattian kuulumiset – lisää harmaita hiuksia

Pihan esittelystä voisin luontevasti jatkaa remontti- ja kotihöpinöihin, tässä yhtenä kirkkaana päivänä sain muutamia kuviakin räpsittyä hieman varastoon. Aloitetaan kylppärin lattian kuulumisilla, sillä olin saanut useamman kommentin mikrosementtilattiapostaukseen ja kyselyitä mitä lattialle tällä hetkellä kuuluu. Ilmeisesti siis muillakaan ei ole mennyt kyseisen mikrosementtimerkin kanssa kuin strömssössä. Nyt siis vuoden käyttökokemuksen jälkeen seuraa jatkopäivitystä mikrosementtilattian tilasta, josko joku vaikka painii samojen ongelmien kanssa.

Ilmakuplatilanne silloin

Lattian tehtyämme kirjoittelin siis tänne pitkän selostuksen mikrosementistä ja sen levittämisprosessista. Kerroin, kuinka tökötin levittäminen oli ehkä maailman stressaavinta puuhaa, ja kaiken kukkuraksi lopullisessa pinnassa näkyi pikkuruisten ilmakuplien aikaansaamia reikiä. Ilmakuplareijät eivät osoittautuneet pelkäksi kosmeettiseksi ongelmaksi, vaan reikien kautta lattia imaisi itseensä reippaasti vettä, jolloi tuloksena oli ruma läikikäs lattia. Lisäksi ensimmäinen suihkuttelu paljasti lattiassa olevan pari hiushalkeamaa. Alla oleva kuva tuolta ajalta on melko karu. Käännyimme Turun Maalitukun puoleen, ja heidän neuvonsa oli käsitellä lattia ja etenkin reijät uudelleen UR 300 -pinnoitteella ja saimmekin onneksi uuden purnukan veloituksetta. Hiushalkeamiin emme saaneet mitään selitystä, mutta ilmakuplat johtuivat kuulemma alla olevassa tasoitteessa olleesta ilmasta. Aika kumma juttu, etenkin kun välissä on tartunta-aineet ja kaikki. Tasoitteenakin taisimme käyttää heidän suosittelemaa tuotetta ja teimme kaiken ohjeiden mukaan.

Lattia ensimmäisen kastelun jälkeen


Käsittelin reijät kahdesti pikkuisen naulan avulla, ja ensimmäisellä kerralla sekoitin mukaan myös mikrosementti/sementtipölyä (hioin sitä meidän kynnyksen reunasta, jossa oli muutenkin hiomista vaativia klönttejä). Lopuksi pinnoitin vielä koko lattian ohentamattomalla UR 300:lla. Vaan seuraava suihkuttelu paljasti, että osa rei'istä ja halkeamista imi vieläkin vettä, ja lisäksi hiushalkeamat erottuivat nyt ihan ilman kasteluakin. Ilmeisesi halkeamat olivat nyt jotenkin suurentuneet. Reiät myös tummenivat täyttöyrityksen myötä, niin että ne paistoivat oikein räikeästi lattiasta. Tähän ongelmaan keksin tehdä harmaan seoksen UR 300-pinnoitteesta sekä valkoisesta ja mustasta maalista. Tadaa, taas kykkimistä ja reikien meikkailua pariin otteeseen, ja johan hävisivät reiät! Kuplaongelma on siis hoidossa, ne eivät ole enää läpäisseet vettä tai oikutelleen muutenkaan, eikä niitä näe muuta kuin lattialla konttaamalla.

Reiät täytettynä – enää ei paljon näy!


Muutoin ilo oli ennenaikainen. Halkeamista pääsi edelleen vettä läpi. Taas oli kuivateltava lattiaa monta päivää ja oltava käyttämättä suihkua. Vetelin pikkupensselillä halkeamiin useamman kerroksen pinnoitetta, ja vihdoin ne tuntuivat enimmäkseen vedenpitäviltä. Tosin nyt se halkeamat vain korostuivat, koska UR 300 toi mukanaan "kivan" rusehtavan värin! Lattia siis näytti siltä, kuin se olisi perusteellisen pesun tarpeessa, mutta eipähän enää kastunut läpi. Reilu puolisen vuotta lattia toimi ihan hyvin, ja ehdin jo tottua ruskeisiin "likaraitoihin". Nyt kuitenkin viime aikoina muutama halkeama on alkanut taas päästää vettä läpi, jolloin lattia jää halkeamakohdista kirjavaksi suihkun jälkeen. Alla oleva kuva on otettu iltapäivällä niin, että halkeamat ovat aamusuihkusta märkiä.Summasummarum, katselemme tätä ei niin kovin hemaisevaa lattiaa nyt jonkin aikaa ja jos vaikka ensi kesänä on jaksamista (ja rahaa) niin lattialle täytynee tehdä jotain. Ehkä laitamme päälle laatan, tai sitten käsittelemme sen sillä paremmalla mikrosementillä – kyllä kannatti siis säästää! Tosin tiedä sitten miten moinen itsestään halkeileva ja jollain sorttia siis elävä lattia sopii toisen pinnoituksen alle... Kuitenkin hyvä tietää, ettemme ole ainoita, joilla on koitunut ongelmia kyseisestä tuotteesta. Taitaa tässä olla myös ainekset reklamaatioon, kun kerran vika ei ollutkaan laittajissa. Eli vinkki vitonen, pysykää kaukana Z Counterformin mikrosementistä ja satsatkaa siihen kalliimpaan! Vai onko joku onnistunut täydellisesti tämän tuotteen kanssa? Kertokaa, purnatkaa, kommenttiboksi on vapaa!

Besos, Hansu

2 kommenttia:

  1. Tuo mikrosementti onkin itselleni uusi tuttavuus. Meillä on kotona jonkun verran betonirakenteita joista osa on alkanut vuosien mittaan hieman halkeilemaan. Olemme miettineet auttaisiko siihen injektointi. Päädyittekö lopulta laittamaan lattiaan laattaa vai käsittelemään sen uudelleen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistaiseksi lattia on entisellään... yksi laatta siihen jo alustavasti valittiin, muttei keretty aloittamaan projektia kun tuli tämä vähän isompi remppaprojekti päälle. :D

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3