maanantai 23. lokakuuta 2017

Valmis musta eteisnurkkaus

Muistatteko vielä mustan eteisen? Ajattelin, että voisi olla aika kurkistaa, miltä eteisnurkkaus näyttää nykyään kutakuinkin valmiina. Pyykkikone tosiaan majailee tässä nurkkauksessa oven takana piilossa, ja samalla nurkkauksen tarkoitus on säilöä käytetyimmät takit, meikäläisen laukun ja sen sellaiset päivittäiset jutut. Musta eteinen nielee mustan kaapin melko tehokkaasti, ja harva ehkä arvaisi tuonne kätkeytyvän pyykkikoneen. Tarkasti kun mitoitti, niin pyykkikoneen ja vessan oven väliin jäi vielä reilu 20 cm tilaa, joten siihen askartelimme tuollaiset vetolaatikot, jonne saa muun muassa pyykinpesuaineet jemmaan. Samoin vetolaatikoihin saa säilöön kaikenlaista muuta pikkusälää, kuten sateenvarjot ja aurinkolasit. Säilytystilan ja pyykkikoneen kätkemisen lisäksi kaapilla on myös kolmas funktio. Nimittäin sen päälle kiipeämällä pääsee kurkottelemaan vessan yläpuolella olevaan varastoon. Tosin meikäläisen pituus tuottaa vähän ongelmia, joten jonkilainen porrasratkaisu pitäisi vielä kehitellä, niin että me lyhyemmätkin ylettäisimme...



Rekin ripustaminen takeille tuotti hieman päänvaivaa, sillä tavalliseen tapaan seinien väliinhän sitä ei voinut laittaa kun vessan oven pitäisi myös mahtua liukumaan. Lopulta päädyimme askartelemaan rekin tavallisesta pyörörimasta ja ripustamaan sen köydellä katosta. Lisäksi takaseinässä on pari koukkua, johon saa ripustettua vaikkapa laukun tai kauppakassit. Nurkkauksen etuosaan on myös työn alla leuanvetotanko, joka pyykinkuivauskriisissä tai muissa poikkeustilanteissa toimii oivana ripustusalustana. Vielä on vähän pohdinnassa, pitäisikö vasemman puoleiselle seinälle laittaa niitä kaavailemiani lokerikoita posteille ja tilpehööreille. Pyykkikoneen päälle kaapin sisälle piti myös tulla vetolaatikko, mutta ainakin toistaiseksi siihen on saanut kivasti talouspaperit jemmaan.




Mitäs sanotte lopputuloksesta? Mielestämme musta väri on osoittautunut yllättävän nerokkaaksi valinnaksi, sillä sen sijaan että se pienentäisi nurkkausta, mustat seinät luovatkin kauempaa katsottuna illuusion pidemmästäkin käytävästä. Pakko tosin myöntää, ettei nurkkaus näytä yleensä aivan näin siistiltä, vaan vaivihkaa useampikin takki ja asuste on kulkeutunut ulkoeteisestä sisälle tehden nurkkauksesta melko sekaisen. Itse asiassa tässä yhteydessä voisin vilauttaa myös meidän ulkoeteistä, jossa pääasiassa majailee meidän takit, pipot ja kengät tuollaisessa vanhassa talonpoikaiskaapissa, jonka löysimme edullisesti Tori.fistä.



Nuestro hall de entrada negra.

Besos, Hansu

2 kommenttia:

Kommentit piristävät päivää aina! <3