lauantai 23. joulukuuta 2017

Joulurauhaa

Vilinää ja vilskettä on riittänyt jouluviikolla perinteiseen tapaan. Tosin tällä kertaa olemme hankkineet lahjoja ja ruokia pikkuhiljaa lähikaupoista ja keskustasta, jossa ilta-aikaan ihmisiä ei ole aivan ruuhkaksi asti ollut. Tuntuukin hassulta, että kaikki ostettavat oli yhtäkkiä tehty kun ei ole ollut sitä perinteistä kauppareissua, jossa ostoslista on kilometrin pituinen ja yritän samaan aikaan sumplia onko nyt kaikille jotain pientä, pysyykö jääkaappi täynnä pyhien yli, onko tee-se-itse-lahjoihin nyt varmasti kaikki tarvikkeet ja onko paketointimateriaaleja riittämiin. Hiki valuu ja pyörrytys iskee viimeistään kuittia katsoessa...

Viimein on viimeisetkin lahjat paketissa, joulusiivous tehty, piparit leivottu (ja jopa koristeltu!), muutamat koristeet laitettu paikoilleen ja työprojektitkin ehkä viimeistelty. Jopa niin ettei aattona tarvitse tehdä enää mitään. Ajattelimme jopa käväistä joulurauhan julistuksessa nyt kun ei enää tarvitse koko aamua viettää paketointipuuhissa. Kuusen koristelun tosin jätin tarkoituksella vasta aattoaamun, sillä siitä alkaa joulu.
Kaikin puolin yritimme päästä aika vähällä tänä jouluna (niinhän me aina...), enkä lopulta lähettänyt edes perinteisiä joulukortteja. On kiukuttanut lukea somesta Postin uskomattomista sekoiluista ja postimerkkien hinnatkin nousevat aika törkeää tahtia. Kaiken kukkuraksi tuli muutama kiireellisempi työprojekti juuri kun olisi pitänyt (viime tingassa) ryhtyä askartelupuuhiin, niin päätin luopua koko touhusta ja laittaa säästetyt roposet tällä kertaa hyväntekeväisyyteen lasten hyväksi.

Viime vuotinen kranssi sai pikkuruisen tontun seurakseen


Meidän joulu noudattanee taas perinteistä kaavaa: aamupäivällä käydään Eeron isän luona Liedossa (ja ensin varmaankin siellä joulurauhan julistuksessa) ja illalla äidin herkkupatojen ääressä Kaarinassa. Joulupäivänä taas Eeron sisarusten voimin isänsä luo syömään ja Tapanina jälleen Kaarinaan. Illat puolestaan napostellaan kotona kaksistaan juustoja, pipareita ja luumurahkaa, ja aamuisin tietenkin riisipuuroa. Nyt iltalenkille ja joulusaunaan!

Ihanaa joulua kaikille!

Feliz Navidad!

Besos, Hansu 

1 kommentti:

  1. Mukavaa luettavaa. ..taas. Ja voi kuin hienot piparikoristelut, mulle sanottiin että ei tarvitse. .Ja nyt harmittaa :)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää aina! <3