maanantai 11. joulukuuta 2017

Origamitähtiä kuuseen

Kääk en kestä miten joulukuu kuluu niin hurjaa vauhtia, näköjään availen kalenterin luukkujakin kolme päivää jäljessä... En siis ole ehtinyt vieläkään tehdä yhtä ainoatakaan valmistelua joulua varten, sen sijaan ajattelin vinkata näistä origamitähdistä, joita askartelin viime jouluna. Olen uhrannut kirpparilta ostetun (järjettömän huonon) pokkarin askartelukäyttöön, joten sen sivuista taittelin myös nämä tähtöset.


Itse asiassa olen jo pienen ikuisuuden ollut aikeissa tehdän pienen paperitähden kuusen latvaan, sillä meidän kuusessa ei ole ollut latvatähteä ollenkaan. Kun vihdoin pääsin tuumasta toimeen, en löytänyt tarpeeksi isoa ja kivan näköistä paperia tarkoitukseen, joten tähdistä tuli aika pieniä, tuon kirjan sivut kun ovat aika kapoiset. Melkoiseksi näpertämiseksi siis meni, sillä näistä tuli noi viisisenttisiä söpöjä pikkukoristeita.


Tarvitset siis neliönmuotoisen paperin, josta askarrellaan ensin viisikulmio ja vasta sitten taitellaan tähdeksi – ei siis aivan perinteinen origami. Äkkiseltään vaikean kuuloista, mutta kun jujun hoksaa, ja malttaa taitella huolella, niin eivät nämä niin vaikeita ole! Alla selkeät video-ohjeet:

Viisikulmion askartelu:


Tähden taittelu:


Estrellas de papel plegado.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3