keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Kätköillä linnavuorella

Jo pienen ikuisuuden olen ajatellut aloittaa geokätköilyn, se kun kuulostaa aivan mun harrastukselta kun tykkään kaikenlaisista pulmista, aarteenetsinnöistä sekä ulkona liikkumisesta, vaan jotenkaan en ole saanut aikaiseksi. Vihdoin pari viikkoa sitten päätimme suunnata ensimmäisiä katköjä kohti ja samalla nauttia aurinkoisesta ilmasta ja siemailla kaakaota luonnonhelmassa. Samalla reissulla piti hoitaa myös muutama asia Liedossa, joten suuntasimme Liedon Vanhalinnan linnavuorelle – viime käynnistä onkin jo ehtinyt vierähtää useampi vuosi.Olin aivan ehtinyt unohtaa Vanhalinnan linnavuoren historian. Tiesittekö, että se on oikeastaan entinen Turun linna? Vanhalinna on yksi Suomen merkittävimpiä muinaislinnoja ja sen historia ulottuu rauta- ja kivikaudellekin asti. Kun maanpinta alkoi kohota, piti linnallekin etsiä parempi paikka ja niinpä linnoitushommat siirtyivät nykyiselle paikalleen satamaan 1200-luvun lopulla.


Vielä en täysin hurahtanut kätköilyyn, sillä virallinen GeoCatching -appi on melko tylsä kun kätköjä on näkyvissä vain murto-osa. Maksullisessa versiossa sitten vasta näkyy kaikki kätköt, höh. Saapa nähdä jaksaako tästä innostua tarpeeksi. Löytyykö ruudun siltä puolen geokätköilijöitä?

Onpa muuten vielä talviset maisemat näissä kuvissa, ihanaa kun aurinko alkaa vihdoin ihan oikeasti lämmittää ja viimeisetkin lumet sulavat!


Los primeros tesoros de geocatching

Besos, Hansu

2 kommenttia:

  1. Kannattaa ladata ilmainen c:geo! Ollaan käytetty sitä monta vuotta ja on toiminut loistavasti. :) Kätköily on hauskaa puuhaa ja sen kautta on löytynyt sellaisiakin paikkoja, joista muuten ei ole ollut tietoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Katsoin Playstoressa myös jotain toista appia, mutta sen gps haukuttiin toimimattomaksi niin päätin luottaa viralliseen. Toivottavasti tuo pelittää! :)

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3