keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Pirteän pinkki punajuuripasta



Aiemmin olen tehnyt muutamia kertoja punajuuririsottoa, ja nyt päätin tehdä vähän samalla kaavalla pastaa. Sekaan heitin vielä papuja tuomaan lisää ruokaisuutta ja proteiinia, mutta toki tämä toimii ilman niitäki. Pastan kylkeen keksin tehdä tämän reseptin innoittamana vuohenjuusto-ranskankerma moussen, joka oli kyllä totisesti kruunasi annoksen, omnomnom! Muutoin menin melko sovelletulla linjalla, ja tuohon reseptiin verratakseni en esimerkiksi keittänyt punajuuria, raastehan kypsentyy muutenkin nopeasti. Ihan riittämiin hommaa punajuurten käsittelyssä muutenkin, ai että inhoan kyllä noiden sottajuurien kanssa näpertelyä, kun saa jännittää mistä kaikkialta punajuuriroiskeita lopuksi löytyykään...

Punajuuripasta vuohenjuusto-ranskankermamoussella (n.4:lle):
  • n.3-4 keskikokoista punajuurta
  • paketti tuorepastaa
  • tölkki voipapuja
  • yrttejä (esim. oregano, basilika ja timjami)
  • 2 dl ruokakermaa (itse käytin kaurakermaa)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • purkki ranskankermaa
  • kiekko vuohenjuustoa
  • loraus sitruunamehua
  • voita ja/tai öljyä
  • suolaa, pippuri, sokeria



Tee alkuun vuohenjuustomousse jääkaappiin maustumaan, eli murusta vuohenjuusto ranskankerman joukkoon ja sekoita hyvin. Ostamani Presidentti-vuohenjuusto oli jälleen kumimaista eikä murustunut kunnolla – siis mistä löytää sellaista valkoista murenevaista vuohenjuustoa kun ravintoloissa on?! En ole kertamaan onnistunut löytämään kunnollista, ja jopa saman merkin juustojen kumimaisuudessa on vaihtelua. Hyvältä mousse kuitenkin maistui vaikka murustaminen ja sekoittaminen olikin haastavaa.
Mutta niin, lisää moussen joukkoon loraus sitruunamehua, sekä ripaus suolaa ja pippuria ja jätä jääkaappiin odottamaan.

Raasta punajuuret ja pilko sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä ja/tai voissa, ja lisää mukaan punajuuriraaste. Anna hautua miedolla lämmöllä hetki, ja lisää sitten yrtit, pavut ja kerma. Lisää suolaa, pippuria ja sokeria maun mukaan.

Kiehauta pasta suolatussa vedessä ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoile vuohenjuusto-ranskankermamoussen kera. 

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3