lauantai 24. elokuuta 2013

Makaronilaatikko 2.0

Hih, nyt on luvassa varsinaista trendiruokaa eli makaronilaatikkoa. En ole koskaan ollut mikään suuri makaronilaatikon ystävä, ja mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä vähemmän siitä pidän. Inhon syynä lienee hyhmettynyt munamaito.

Ajatus inhasta ala-asteen munamakaronimössöstä on saanut välttelemään oikeastaan kaikkea tuollaisesta perinteisestä kaarevasta makaronista tehtyä ruokaa, kunnes Eero siirsi tätinsä reseptin meidänkin ruokapöytään. Tuunattu makaronilaatikko ilman munamaitoa onkin nykyään oiva ämpäriruoka, eli sitä on helppo tehdä iso satsi monelle päivälle ja töihin evääksi.





Ainekset noin 5-6 annokseen:
  • 7 dl täysjyvämakaronia
  • 10 dl vettä
  • 400 g jauhelihaa 
  • Tuorejuustoa (esim. 100g Crème bonjour kanttarellituorejuustoa tai vaikka Koskenlaskijaa)
  • lihaliemikuutio, mausteita maun mukaan (esim. suolaa ja pippuria)
Paista (ja mausta) jauheliha sekä kiehauta vesi, jotta tuorejuusto ja lihaliemikuutio liukenevat siihen. Kaada tuorejuustovesi, jauheliha ja makaronit suureen uunivuokaan ja paista uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Tiesittekö muuten, että isoäitien aikaan eli joskus 30-luvulla makaronilaatikko tunnettiin nimellä makaronivanukas? Se, jos mikä kuulostaa pelkältä hyhmettyneeltä munamaidolta muutaman ylikypsän makaronin kera.

- Hansu

2 kommenttia:

  1. Mä teen makaronilaatikon aina kalkkunanjauhelihaan ja käytän "hyydykkeenä" mozarellajuustoa- aikamoinen kaloripommi siis, mutta uskomattoman hyvää!

    Tuo makaronivanukas taas kuulostaa vähän vähemmän houkuttelevammalta, onneksi nimi on ajan saatossa muuttunu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa aika erikoiselta mutta vois toimiakin! Täytyy tehdä vähän makaronilootaexperimenttejä nyt kun olen vauhtiin päässyt :D

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3