maanantai 21. lokakuuta 2013

Herkutteluviikonloppu

Oijoi missä kulinaarisissa nautinnoissa viikonloppu vierähtikään! Lauantaina tenttiin lukemiset vaihtuivatkin parin tunnin kokkailuun, kuinka ollakaan... Hartaudella hauduttelin sienirisottoa suppilovahveroista ja jälkiruuaksi crème brûléeta. Ylijääneistä valkuaisista pyöräytin vielä suklaamarenkia. Aikamoista slow soul foodia. 



Risoton tein soveltaen Valion ruokaliitteen ohjetta. Alkuperäiseen ohjeeseen nähden lisäsin mm. tuorejuustoa ja pienensin määriä, niin että tästä tuli sopivasti kahdelle ja mulle vielä pikkuinen lounas.


Sienirisotto n. 2-3:lle:
n. 100–150 g sieniä (esim. suppilovahveroita tai kanttarelleja)
3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
voita
2 dl risottoriisiä
1,5 dl valkoviiniä
n. 6 dl kuumaa vettä
2 rkl kanttarellituorejuustoa
n. 1 dl juustoraastetta
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria
tuoretta timjamia
pinjansiemeniä

Pilko sienet ja sipulit. Paista hetki sieniä kunnes enin neste on haihtunut. Lisää voita, sekä sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää riisit ja kuullota taas hetki. Lisää valkoviini. Kun viini on imeytynyt lisää n. 2 dl kuumaa vettä, sekä kasvisliemikuutio. Hauduta kunnes vesi on imeytynyt ja lisää taas 2 dl vettä. Lisää taas 2 dl vettä edellisen imeydyttyä, sekä tuorejuustoa. Viimeistele juustoraasteella, timjamilla ja mustapippurilla. Koristele annokset timjamilla, juustoraastella, sekä (paahdetuilla) pinjansiemenillä.




Crème brûléen tein tällä ohjeella, mutta huomasin ostaneeni vain 2 dl kermaa, joten lisäsin maidon määrää desillä. Ohjeesta piti riittää kuudelle, mutta neljä tästä vain tuli.

Sunnuntaina suuntasimme äidin herkkupatojen ääreen nauttimaan ankkaa voikastikkeessa ja jälkiruuaksi uuniomenoita. Voi sitä ähkyn määrää, olo oli kyllä kuin pallolla. Mutta onnellisella pallolla!

- Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3