torstai 31. lokakuuta 2013

Muumimamman kurpitsakeitto

Halloweenin kunniaksi kurpitsaohjetta pöytään! Vaan onko mitään muumimammamaisempaa ruokaa pannukakkujen lisäksi kuin kurpitsaruuat? Mun päässä ainakin puhui koko ajan Muumimamman ääni kun tätä keittoa tein. Ja jossain taka-alalla yritti Haisuli varastaa jättikurpitsan ja Myy veteli sikeitä koverretussa kurpitsassa...


Kokkailin siis viime viikolla itämaisvivahteista kurpitsakeittoa Valion Kotiruokaa-lehden ohjetta mukaillen. Oli aika jännää, sillä en tiedä olenko koskaan syönyt mitään muuta kurpitsaruokaa kuin kurpitsapikkelssiä. En siis yhtään tiennyt mitä odottaa, mutta pienten ennakkoluulojen jälkeen yllätys oli positiivinen.


Itämaistyylinen kurpitsakeitto 4-5:lle:
2 kg kokonainen kurpitsa
400 g tomaattimurskaa
2 sipulia
1-2 mietoa chiliä
1 kasvisliemikuutio
2 tl inkivääritahnaa
suolaa, mustapippuria, basilikaa, valkosipulia
loraus kermaa
5 dl vettä

tarjoiluun:
150 g crème fraîchea
(paahdettuja) kurpitsansiemeniä


Halkaise kurpitsa ja paloittele lohkoiksi. Poista siemenet ja pehmeä rihmasto, sekä kuoret. Paloittele kurpitsa. Tämä oli kyllä kovin työläs vaihe tällaiselle narukädelle... Sai kunnolla sahata ja hakata. Pilko sipulit ja chilit. Kuullota kattilassa sipulit, chilit ja kurpitsapalat. Lisää 5 dl vettä, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio. Lisää inkivääri ja muut mausteet. Anna kiehua n. 15 minuuttia. Soseuta keitto ja lorauta sekaan tilkka kermaa. Kiehauta vielä hetki ja tarkista mausteet. Lisää annoksiin crème fraîchea sekä kurpitsansiemeniä.


- Hansu

5 kommenttia:

  1. en voi mitää mun piti kans kirjottaa (ennenku näin Johkun kommentin):

    Näyttää niiiin hyvältä!! :D

    VastaaPoista
  2. katoin matikan tunnilla. Tuli hyvä fiilis :)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää aina! <3