maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulupallojen askartelua

Yksi hauskimmista asioista joulussa on kaikenlaiset näpertelyt. Korttien askartelu ja pakettien vääntäminen ovat sanomattakin selvää, mutta melkeinpä joka joulu tulee piiperettyä kaikenlaista muutakin. Viime jouluna askartelin tällaisia narupalloja kuuseen ja tänä jouluna jatkoin urakkaa muutamalla pallolla lisää.

Harmi vaan, että joulunalusaika täyttyy usein kaikenmaailman tenteistä, deadlineista ja lahjahulabaloosta, jolloin askartelulle jää aikaa harmittavan vähän. Tarkoitus oli jakaa tämäkin tutoriaali jo hyvissä ajoin ennen joulua, mutta saapa tästä vinkkiä vaikka sitten ensi jouluun!

Tarvikkeet:
  • Erikeeperiä (suositus, ainakaan Tiimarin halpisliima ei toimi!)
  • Valkoista puuvillalankaa
  • Vesi-ilmapalloja
  • Sivellin
  • Hileitä
  • Hopealankaa tai vaikka vain valkoista ompelulankaa ripustamiseen

1. Puhalla vesi-ilmapalloihin ilmaa ja solmi tiukasti kiinni narulla. Tee narusta lenkki jolla pallon saa ripustettua kuivumaan. Narun voi kieputtaa ilmapallon juuren, jotta se ei ole tiellä.

2. Sekoita pienessä kupissa liimaa ja hieman vettä. Vettä saa olla noin 1/3 osaa liiman määrästä tai aavistuksen enemmän.

3. Ala kiertämään narua ilmapallon ympärille. Narun avulla soikeaa palloa pystyy muotoilemaan pyöreämmäksi.

4. Kun pallo on kieputettu täyteen narua, sivele narut siveltimen avulla liimalla. Kaikkien narujen tulisi olla märkiä liimaseoksesta, mutta överiksikään ei kannata vetää. Jos lanka on liian märkää, se alkaa repsottaa rumasti ja kuivuu kuhmuraiseksi.

5. Ripottele päälle hileitä.

6. Ripusta kuivumaan. Kätevän kuivaustelineen saa esimerkiksi tökkäämällä kynän laatikoiden, kirjojen tms väliin.

7. Puhkaise ilmapallo neulalla ja ongi pinseteillä ilmapallon rippeet. Solmi lopuksi narupalloon ripustuslenkki. Valmis!

- Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3