tiistai 9. syyskuuta 2014

Kuvakirjoja

Vihdoin ne ovat täällä! Nimittäin kuvatkirjat vaihdon ajalta, Espanjan ja Portugalin reissuilta, sekä viimevuotisilta Budapestin ja Amsterdamin matkoilta. Huh oli näissä taas urakkaakin. Espanjan kuvien valintaan meni useampi viikko, ja vaikka kuinka yritin rankalla kädellä niitä karsia, tuli niitä niin paljon, että kirjoja tehdessäkin sain vielä puolet kuvista tiputtaa pois. Ja menihän niissä kirjojen tekemisessäkin viikko jos toinenkin.


Kirjat tein InDesign-taitto-ohjelmalla ja painatin ne Docendon Kuvatkirjaksi-palvelussa. Budapest–Amsterdam -kirja on odotellut valmiina jo tammikuusta asti, mutta painatin nyt kaikki kolme kerralla kun kesäkampanjassa kuvakirjat sai 30 %:n alennuksella.
Olisi ehkä pitänyt ennen kirjojen tekoa tarkistaa toimitusohjeet, sillä nyt heidän palvelunsa oli muuttunut niin, että he kannustavat tekemään kirjat heidän omalla ohjelmalla ja pdf:n toimittamisesta peritään peräti 31 euron käsittelymaksu. Sallii toki heidän ohjelmansa vapaammat kädet kuin vaikkapa iFolorin vastaava, mutta silti omaan makuuni heidän kilpailuvalttinsa oli nimenomaan pdf-pohjaisten omakustanteiden painatus. Pöhpah. Saapa nyt nähdä teenkö jatkossa heidän ohjelmallaan vai siirrynkö samantien jonkin halvemman kilpailijan kelkkaan. Ehdotuksia?

Reissukuvia alkaa olla jo vino pino ja miten musta tuntuu, että kirjat ovat kerta kerralta paksumpia. Kuvia taitaa tulla räpsittyä yhä enemmän ja ehkä laatukin oppiessa paranee, niin että kohta on entistä vaikeampaa valita joukosta ne parhaimmat otokset. Mihinkä näiden kanssa kohta joutuu kun reissujakin tuntuu pukkaavan yhä enemmän...Suelo hacer libros de mis fotos de viejes. Ayer recibí mis libros del intercambio en Salamanca, de viajes en España y Portugal y de viajes en Budapest y Amsterdam.

Besos, Hansu

2 kommenttia:

 1. Mistä ihmeestä enegiaa??? Opiskelut ja nämä kirjat ja tämä blogi ja koti :)
  Hienoja ja tyylikkäitä mustaselkäisiä kaikki!

  ems

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä mä nämä tein kun oli aikaa. :) Paljon ehtii kun ei makaa iltoja sohvalla ;)

   Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3