sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Linssejä, linssejä!




Mun uusi ruokarakkaus on linssit, vihreät ja punaiset. Espanjassa ihastuin kovasti vihreisiin linsseihin, joiden jälkeen linssi-innostus laajeni punaisiin. Vihreitä linssejä tarjottiin Espanjassa useimmiten ihan sellaisenaan linssipatana, joka muistutti kovin suomalaista hernekeittoa. Kämppiksen meksikolainen äiti taas tarjoili niitä kirkkaassa lihaliemessä perunan ja porkkanan kera, ja tätä superhelppoa soppaa olenkin tehnyt kotona jo useamman kerran:

Vihreä linssikeitto (4–6 annosta)
3–4 porkkanaa
2–3 perunaa
2 dl vihreitä linssejä
lihalientä
(lihasattumia, esim chorizoa)

Pilko vihannekset ja keitä kaikki ainekset kypsiksi.




Myös punaisista linsseistä on syntynyt jo monenmoista soppaa, mutta onnistuin hukkaamaan kaikki kuvat niistä. Onpahan syy kokkailla taas lisää linssejä, jotain palaillaan astialle punaisin linssein!

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3