tiistai 20. tammikuuta 2015

Kevätahdistusta

Uusi vuosi on tuonut kujeiden lisäksi uusia ahdistuksia. Taas on kesätyömetsästysrumban aika, jota ei yhtään helpota se, että toisissa firmoissa kesätyöt lyödaan nyt jo lukkoon kun toisissa heräillään asiaan vasta kuukausien päästä. Ja tämä taloudellinen tilanne tuskin auttaa yhtään ketään. Turussakin pulju toisensa jälkeen sulkee ovensa ja keskusta on karua katseltavaa. Alkaa näyttää siltä, ettei töitä löydy kuin Helsingistä. Ja juuri kun me salaa haaveilimme vanhan hirsitönön ostosta. Parissa näytössäkin tuli käytyä ihan vaan tarjontaa ja omia mieltymyksiä kartoittaaksemme...

Taloja vakoilemassa

Töiden haku on kyllä tavallaan innoittavaa, sillä koulun suhteen on motivaatio tällä hetkellä hieman hukassa. Lukujärjestys pursuaa kiinnostavan kuuloisia kursseja, kuten työpsykologia, talous ja psykologia, henkilöstöjohtaminen ja business writing, joiden lisäksi ajattelin suorittaa itsenäisesti espanjan kirjoituskurssin sekä lueskella hieman b2b-markkinointia. Ensin mainitut kurssit ovat melkoisia pettymyksiä (on sillä luennoitsijalla vaan niin suuri merkitys!) ja jotenkaan motivaatiota ei irtoa senkään vertaa noihin itsenäisiin hommiin. Ja lisäksi takaraivossa ahdistaa suuresti markkinoinnin kvanttikurssi; edessä on siis taas kerran tutkimuksen tekeminen. Tässä koulussahan saa kirjoittaa niin monta gradua, että tutkimukset tulee korvista ulos siinä vaiheessa kun itse Iso G pitäisi ottaa työn alle!

Ahdistaa myös, että ilmeisesti pitäisi olla selvät sävelet siitä mihin suuntaa vuoden, kahden ja viiden päästä. Mä haluaisin vain luottaa siihen, että asiat järjestyy kun tekee omaa juttua niin kuin oikealta tuntuu. Virta vie sinne mihin pitää, kun vain tietää mitä tahtoo. Tälle on kuulemma ihan nimikin, kunnianhimoinen ajelehtiminen.

Ahora es el momento de buscar un trabajo para el verano y no tengo ninguna idea adonde voy a enviar mi currículum. También estamos buscando casas pero es posible que no hay trabajo en el futuro aquí en Turku.

Besos, Hansu

4 kommenttia:

 1. Oi jaan tuskan joka kantilta. Ei kai siihen mitään ole lisättävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä. Oishan tuskaton kevät nyt jotenkin ihan vajavaisen helppo :D

   Poista
 2. Olen elänyt tuon saman vaiheen (vieläpä samassa koulussakin), ja muistan tuskan ja ahdistuksen. Kunpa voisin vakuuttaa sut siitä, että asiat ihan oikeasti järjestyy, kun teet asioita, jotka tuntuvat oikeilta. Mä en oo ikinä tehnyt tosissani mitään viiden vuoden suunnitelmia (tai tein silloin kun koulussa oli pakko jonkin tehtävän yhteydessä, mutta suhtauduin siihen huumorilla ja mielikuvituksella), ja silti mulle on käynyt ihan hyvin. Näen asian päinvastoin niin, että kun ei ollut mitään kiveen hakattua valmista polkua, olen ollut valmis tarttumaan yllättäviinkin tilaisuuksiin, jotka ovat tuntuneet hyviltä. Ole siis rauhassa. :) -Petra

  VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää aina! <3