torstai 7. toukokuuta 2015

Kohti kesälaitumia

Opiskelut oli sitten siinä tältä erää. Aamupäivällä kävin suorittamassa viimeisen ja ainoan tenttini tältä periodilta. Viimeiset luennot olivat jo pari viikkoa sitten, joiden jälkeen tein urakalla kaikki kirjalliset työt valmiiksi. Tosin espanjan itsenäinen kurssi nyt jäi roikkumaan kesäksi (koska opettajan tarkistustahti oli liian hidas), mutta eipä tuo haittaa. Pitäisi kesällä tai viimeistään syksyllä vielä muutenkin yhden opintopisteen edestä jotain espanjaa suorittaa niin saisi sitten siitäkin sivuaineen.


Kirjoittelinkin jo että kandin paperit tuli otettua ulos. Hurjaa miten nopeasti aika menee. Plakkarissa on näemmä jo 340 opintopistettä, vaan silti tuntuu että onko sitä nyt mitään oppinut. Onneksi välillä huomaa, että asiat, joita itse pitää itsestäänselvyyksinä, eivät sitä välttämättä muille ole. Tosiaan maisterin tutkinnostakin on pääaineoppinnot olleet jo syksystä asti valmiina ja sivuaineet tehtynä johtamisesta ja espanjasta. Ajattelin kuitenkin ensi vuonna lukea vielä pari kiinnostavaa johtamisen kurssia, niin tulee siitä sitten pitkä sivuaine valmiiksi. Mutta vähiin käy, kääks! Vastahan se pupuvuosi oli... Tentteihin lukeminenkin on nykyään kovin erilaista. Sitä jotenkin ajattelee, että nyt asiat on ihan oikeasti jäätävä päähän eikä vain tenttipaperille. Samalla kuumottaa, että viime metreillä joudun uusimaan tenttejä – vielä kertaakaan kun en ole joutunut uusimaan mitään! :D


Kesän tavoitteena on keksiä graduaihe syksyksi. Ideoita on kyllä jonkin verran, mutta eri asia on sitten, miten helposti ne on tutkittavissa ja ovatko ne aivan läpikoluttuja. Iso G ei tällä hetkellä pelota kyllä vielä laisinkaan, sillä sen verran monet minigradut on tullut kuluneen lukuvuoden aikana tehtyä. Ja yksi hieman isompikin. Tutkimme ryhmässä koulumme imagoa, ja tutkimus sai johdolta niin hyvän vastaanoton että se painettiin ihan kirjaksi. Sitä ollaan siis melkeinpä oikeita kirjailijoita, heh.

Mutta nyt kutsuu perinteinen Aurajokilaivuritutkinto ja jokilaivat!


Hoy hice la última examen, entonces vamos a celebrar! Las fotos son de la investigación de imagen de nuestra universidad. La hicimos para un curso, y los profesores les gustó tanto que decidieron a publicarla.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3