sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Langkawin Cable car

Ensimmäiseksi katsastimme tosiaan Langkawin päänähtävyyden, eli saaren toiseksi korkeimman vuoren Gunung Machinchangin huipulle (708 m) vievän näköalahissin. Vaijerihissi kulki huikean jyrkässä kulmassa (ja kovaa!) ylös kohti vuoria, mutta ei kyyti niin päätä huimaava sitten loppujen lopuksi ollutkaan, ja maisemista sai nauttia ihan leppoisasti. Matka vaijerihissille taittui taksilla, sillä julkista liikennettä Langkawilla ei ole. Parinkymmenen kilometrin matka kustansi noin 20 RM (5€).



Halvimman lipun hintaan (35RM) kuului ensin 3D-vuoristorata, joka ainakin mulla tuntui vatsanpohjassa. (Eli siis istuttiin tukevasti elokuvateatterissa, ja katseltiin vuoristoratanäkymää ympäröivältä valkokankaalta.) Meinasin jo, että jos se oli joku testi, että kestääkö varsinaista kyytiä ollenkaan. 3D-vuoristorata jätti hieman  tutisevat jalat, mutta onneksi pelko vaijerihissin suhteen oli turhaa. Ja näkymät ylhäältä olivat kyllä näkemisen arvoiset. Tosin toivoin, että huipulla olisi ollut hieman viileämpää mutta sehän oli turha toive...



Huipulta pääsi ihailemaan näkymiä myös Skybridge-näköalasillalta. Sillan sisäänkäynti oli remontissa, joten nyt sinne piti kulkea noin viiden minuutin matka viidakkopolkua pitkin. Tätä varten piti tietenkin maksaa 5RM lisää ja allekirjoittaa lappunen, että ymmärrän ja hyväksyn viidakon aiheuttamat riskit. Ei huolta, polku oli ihan turvallinen eikä edes hyttysiä näkynyt.

Estas fotos son de Cable Car de Langkawi y de la segunda montaña más alta de la isla.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3