keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Unesta lautaselle: intialaishenkiset kanapalat

Terveiset täältä Star Wars intoilun (kohta katsomaan, woopwoop!) ja askartelutilpehöörin keskeltä! Huh täällä on viime päivinä riittänyt melkoista vilinää ja vilskettä. Töissä käyvät päivät vähiin ja hommat vähemmän yllättäen alkavat kasautua. Ja tottakai kaikki joulupuuhat ja tonttuilut jäivät taas viime tippaan, mutta onneksi joulupiiperrykset ovat parhaita. :) (Jos ruudun toisella puolella on pulaa piiperrysideoista niin katsastakaa vanhat postaukset askartelu ja DIY-tunnisteiden alta!)
Hyvä ettei kiireen keskellä tarvitse päätä vaivata ruokalistan suunnittelulla, se kun näemmä hoituu unessa. Näinpä meinaan yhtenä yönä unta, että kokkasin intialaisittain maustettuja kanapaloja, höyrytettyä parsakaalia ja riisiä kakun muotoon aseteltuna. (Liekö ollut vähän nälkä yöllä?) Tuumasta toimeen siis. Mä vähän yllätyin, että tästä tuli näinkin maukasta...


Intialaishenkinen marinadi (määrät suuntaa antavia):
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 2 tl currya
  • 2 tl soijaa
  • 1/2 tl chiliä
  • 1 tl kanelia
  • mustapippuria, suolaa

Pyörittele kanapalat marinadissa ja anna maustua ainakin puoli tuntia. Paista kanaset, keitä riisi (laitoin 2/3 jasmiiniriisiä ja 1/3 täysjyväriisiä) ja höyrytä parsakaali. Riisinkeitin hoitelee kätevästi samaan aikaan riisit ja parsat, mutta onnistuuhan tuo varmaan kattilassakin. Painele keitetty riisi tiiviisti kippoon. Kipon voi öljytä kevyesti varmuuden vuoksi. Kumoa riisi lautaselle ja tarjoa kanan ja parsakaalin kera. Riisin ja parsakaalin päälle kannattaa rouhaista kevyesti suolaa.

Tuve un sueño acerca de este plato, entonces tuve que cocinarlo.
 
Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3