maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulu saa tulla

Kolme yötä jouluun on, ja joulukoristeet on kaivettu esiin. Joulusiivous on tehty, piparit paistettu ja koti on koristeltu. Lomakin alkoi ja pikku hiljaa alkaa olla joulufiilis. Viimeistään ainakin huomenna kun saan nukkua pidempään ja käynnistettyä kunnolla tonttupajan. Huomisen tavoitteena on viimeistellä jouluaskartelut ja paketoida suurin osa lahjoista. Tosin ulkona ei ole kyllä yhtään jouluista, miten voikin olla sama sää kesät talvet... Noh, ei auta valittaa, vaan yritettävä löytää joulumieltä muualta kuin lumikinoksista.


Kuusikin on jo paikoillaan, ja kun lauantaina oli glögivieraita, niin päätinpä samantien koristellakin kuusen. Perinteisesti kuusi on saanut meillä juhla-asunsa vasta aattoaamuna, mutta hassuahan se on, kun ei aattona olla kuitenkaan kotona. Miksi siis kaiken muun kiireen keskellä koristella kuusi ja jättää se sitten yksin loistamaan, kun voi nautiskella pallojen välkkeestä jo ennen joulua. :)


Kuusi on tylsästi muovinen tänäkin vuonna, joten muutamia havujakin oli pakko hakea tuomaan aitoa kuusen tuoksua. Se olikin sitten hassu reissu se. Lähdimme kävelylle tuohon lähimpään metsään, jossa emme olekaan ennen tulleet käyneeksi. Sepä paljastuikin mäntymetsäksi, eikä kuusen kuusta löytynyt vaikka kuinka etsittiin. Tarkoituksena oli myös löytää muutamia männynkäpyjä, vaan hukkareissu oli siltäkin osin. Aikaa kului lopulta niin kauan, että olisi kannattanut kävellä sinne kauempaan ja tutumpaan metsään. Pimeäkin ehti tulla ja oli pakko luovuttaa. Lopulta sitten nappasimme tien vierestä vaivihkaa pari oksaa. Näkiköhän joku...Casi todo está listo para la Navidad.

Besos, Hansu

4 kommenttia:

 1. Heh, tutun näköinen tonttu maustemyllyjen edes. Mun on kans tallella -jossain.. -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, selvis senkin alkuperä. Mulla ei ollut mitään muistikuvaa missä ja milloin noita askarreltiin mutta söpö se on!

   Poista
 2. Ihanaa ja rentouttavaa joulua! Kiitos blogistasi, se tuo mulle paljon iloa. :)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää aina! <3