keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Viime viikolla

Viime viikolla palasin jälleen koulun penkille. Tai siis, eihän mulla ole nyt kuin yhden kurssin luennot, jälleen yksi espanjan itsenäinen kurssi sekä se gradu. Tuntui kyllä niin kummalliselta olla koululla pitkästä aikaa, ja naamat käytävillä olivat ihan vieraita. Varmistin kahteen otteeseen luentosalin, ja olin ajoissa paikalla odottamassa sisäänpääsyä. Tarkistamisesta huolimatta huomasin istuvani aivan väärässä luentosalissa, ja vasta kolmannella tarkistuskerralla onnistuin lukemaan oikein. Niinpä sitten hienosti myöhästyin ensimmäiseltä luennoltani.


Ja mistä lopulta sitten löysin itseni? No kansantalouden luennolta keskeltä vieraita kasvoja, samasta paikasta kuin opiskelujeni alkutaipaleella. Sain silloin suoritettua muutaman peruskurssin etukäteen avoimessa yliopistossa, niin että ensimmäisen syksyn aikana halusin tilalle jonkin korvaavan kurssin. Tuolloin mietin kansantalouden sivuainetta, ja niinpä valitsin jonkun julkistalouden kurssin. Siellä sitten istuin ainoana ensimmäisen vuoden opiskelijana kansiksen pääainelukijoiden joukossa. Ja nyt, opiskeluiden viime metreillä löydän itseni samasta luentosalista, taas tuntemattomien kansiksen pääainelukijoiden keskeltä. Ympäri mennään yhteen tullaan, mutta ei kansantaloudesta silti sivuainettani tule. Kunhan ajattelin, että Suomen taloushistorian tunteminen voisi olla yleissivistävää, kun ei muitakaan sopivia kursseja ollut tarjoilla.

Viime viikolla sai koulun myötä kaivaa myös kalenterin esille ja alkaa täyttää sitä deadlineilla ja opiskelijamenoilla. Clash Ohlsonilta nappasin soman pikkukalenterin, joka vielä sattui sopimaan täydellisesti H&M:n söpöihin passinkansiin. Itse asiassa ostin kannet viime vuonna siltä varalta, että joskus löydän niihin sopivan kalenterin, ja löytyihän se, ihan sattumalta.

Viime viikolla paukkuivat myös ennätyspakkaset (ihan kirjaimellisesti meidän talo välillä paukkui). Kylppäri meni vähän turhankin viileäksi, niin että lämmin suihku tarjosi melkoiset höyryt. Ikkunat täyttyivät jääkukista, villasukat sai kerrankin vetää jalkaan ja ulkoseinät näyttivät glitterillä kuorrutetuilta. Ja mitä teimme, kun mittari näytti -24? No jonotimme tietenkin (turhaan) yli tunnin ulkona lippuja vuoden ehkä suurimpaan opiskelijatapahtumaan, Pikkulaskiaiseen, koska jatkoilla esiintyy Antti Tuisku. Olihan se ihan mielenkiintoinen kokemus, vaikka lippuja vaille jäimmekin...
 
Viime viikolla tuli myös harrastettua kulttuuria. Kävimme porukalla katsomassa Tyttökuninkaan, joka on kokonaan kuvattu Turussa. Leffa ei mikään mieletön sielua hivelevä elämys ollut, mutta tarina oli ihan mielenkiintoinen, ja tuttuja paikkoja (ja tuttuja kasvoja sivurooleissa) oli hauska bongailla. Perjantaina hyödynsimme Taidemuseon ilmaisen sisäänpääsyn, jonka jälkeen jatkoimme El Namin kautta Brewdogin hipsterijuomien äärelle. Musta omenasiideri hämmensi, sillä se kyllä maistui siideriltä, mutta näytti ihan colalta. Ei mikään hullumpi viikko ja lukuvuoden aloitus.


La semana pasada interesante: tuve cláses desde hace mucho tiempo, hacía 24 grados bajo cero y hicimos cola por más de una hora para comprar entradas a un evento estudiantil y además, vimos la película The Girl King que es filmado en Turku.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3