keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Selkäkipua ja avantouintia

Aijaijai, täällä on kuulunut viime päivät selkäkipujen kourissa. Onnistuin venäyttämään selän salilla, kun keskittyminen herpaantui ja keskivartalon tuki petti pystypunnerrusta tehdessä. Miten niin pieni nytkähdys selässä voikin saada näin paljon kipua aikaiseksi... Selän lisäksi krampissa on siis tietenkin myös vatsalihakset ja muut ympäröivät lihakset.


Sunnuntaina yritin parannella selkää avantouinnilla, joka kuulemma parantaa kaikki vaivat. Uinnin aikana ja sen jälkeen selkä tuntuikin vetristyneen, mutta seuraavana päivänä kipu oli jopa ehkä entistä pahempi. Avantouinti oli kyllä ihan ihmeen miellyttävä kokemus etenkin tällä toisella kerralla. Kokeilin sitä aivan ensi kertaa pari viikkoa sitten, ja ei se nyt aivan suosikkipuuhaa ollut, muttei ihan niin hirveääkään kuin kuvittelin. Eero on intohimoinen avantouimari ja on ympäripuhunut mua jo varmaan vuoden kokeilemaan. Olen ylpeä, että uskalsin vihdoin kokeilla! Ekoilla kerroilla kävin vain nopeasti dippaamassa itseni mereen, mutta viimeksi tein jopa pari uintiliikettä. Tai no, ihan ensimmäisellä kerrallahan menin avantoon kengät jalassa, jolloin portaita kiivetessä kenkä irtosi, niin että jouduin uimaan sen takaisin, hrrrr...

Harmittaa vietävästi kun ei pääse tekemään mitään hauskaa ja gradun kirjoituksen vastapainoksi kaipaisin jo kipeästi liikuntaa. Viimeiset lumiset päivät olisi ollut niin kiva viettää pulkkamäessä tai lumiukkoa tehden. Parin asteen miinuskeli olisi ollut myös mitä täydellisin lenkkisää... Noh, mutta kunhan tästä paranen niin pitää kiinnittää extrahuomiota keskivartalon treeniin ja hallintaan, jotta vastaavaa ei tapahtuisi jatkossa. 

Kuvia ei avannosta tullut napsittua, sen sijaan kuvituksena toimii pari talvista maisemaa Halisista, Aurajoen rannalta. Nyyh, sinne suli talven ihmemaa...

Oletteko te kokeilleet avantouintia?

Porque me duele la espalda traté de natación de hielo.

Besos, Hansu

4 kommenttia:

 1. Ikävä kuulla ettei uinti auttanut selkäkipuun. Minullakin on se hieman ollut vaivana viimeisten kuukausien aikana. Ehkäpä kylmyys sinulla löi lihakset lukkoon vieläkin enemmän? Olen suunnitellut että kävisin jäsenkorjaajalla, mikäli hän pystyisi selkää hieman aukoon. En ole avaintouintia itse kokeillut mutta kovasti kiinnostaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avantoa voin kyllä suositella, vaikkei se varmaan selkäongelmia parannakaan, mutta yleisesti uskon sen auttavan ainakin vastustuskykyyn ja stressin torjuntaan. Musta on sittemmin kuoriutunut kunnon avantouimari, ja avannossa tulee käytyä jopa viikoittain!

   Poista
 2. En tiennyt, että avantouinti auttaisi näihin. Minä olen lähinnä miettinyt vain kipulääkkeiden hankintaa, nyt kun itselläkin selkä reistailee. Avantouinti kun ei tähän aikaan vuodesta ole mahdollista. Oliko tästä kuitenkin sinulle apua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt enää tarkalleen muista, kun tästä on sen verran aikaa. Tuolloin kyseessä oli kuitenkin lyhytaikainen venähdys, jotka paranee itsestäänkin aika nopeasti. Tällä hetkellä mulla on selässä isompaakin ongelmaa, ja olen jatkanut avantouintia melko aktiivisesti muiden harjoitteiden ohella. Vaikea on osoittaa, mikä mihinkin vaikutta, mutta koska ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, uskon avantouinnin auttavan ainakin jonkin verran vähän kaikkeen stressiä lievittävän vaikutuksen kautta. :) Naprapaatti-fysioterapeuttikin kehoitti ennen kaikkea tekemään asioita, jotka tuo hyvän mielen ja vie ajatuksia pois kivusta ja ongelmista. Mulla olisi vaikka kuinka paljon vinkkejä ja kokemusasiantuntijuutta selän ongelmiin, pitäisi varmaan saada aikaiseksi jokin blogipostaus niistä... Aika on vaan viime aikoina ollut tosi kortilla, mutta ehkä jossain vaiheessa! :)

   Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3