Toisinaan sitä joutuu turvautumaan eineksiin. Pikanuudelit ovat pelastavaa apetta, ja sekaan voi helposti heittää pakastevihanneksia ja vaikka edellispäivän kanapihvin jämät. Niin tai näin, keitinliemeen on laitettava kaikki mukana tulevat mausteet. Eikä lientä toki heitetä pois, vaan se kuuluu hörppiä nuudeleiden mukana. Koska liemi itsessään on yleensä niin hyvää, päätin rakentaa pikanuudeleiden ympärille ihan oikean ruuan – joka siis koostuu muista kuin niistä pakastelokeron löydöistä ja vanhoista jämistä. Lisäsin jo valmiiksi maukkaaseen liemeen vielä kookoskermaa ja kalakastiketta tuomaan täyteläisyyttä.
Katkarapu-nuudelikeitto, 5-6 annosta:
- 3 pussia pikanuudelia mausteineen
(meillä 1 kananmakuinen Mama, 2 kananmakuista Pirkka-nuudelia) - 3 porkkanaa
- 2 chiliä
- 2 sipulia
- pari kourallista vihreitä papuja
- 2 suippopaprikaa
- katkarapuja (pakaste)
- 2 dl kookoskermaa
- n. 1–2 rkl kalakastiketta
- n. 1,5 l vettä
Pilko sipuli isoiksi lohkoiksi, porkkana tikuiksi ja suippopaprika renkaiksi. Chilistä voi poistaa siemet, jos pelkää liikaa tulisuutta. Kuullota sipulit ja porkkanat ja lisää vesi sekä mausteet. Kiehauta nopeasti ja lisää sitten paprika, chili, ravut ja pavut. Anna kiehua pari minuuttia ja lisää lopuksi nuudelit ja kookoskerma. Pikanuudelit kypsyvät alta aikayksikön, jolloin kannattaa olla tarkkana ettei nuudeleista tule ylikypsää mössöä.
Toki pikanuudelit voi korvata täysjyväversiolla ja maustaa mieleisekseen. Pikanuudeleiden E-koodi listaus on jokseenkin pelottava, että täytynee jatkossa pyrkiä maustamaan liemi ennemmin kokonaan itse ja suosia täysjyvänuudeleita. Mutta joskus on lupa oikaista!
Sopa de fideos muy rápido.
Besos, Hansu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit piristävät päivää aina! <3