Vinkkasin taannoin maailman helpoimmasta caesar-kastikkeesta, joka syntyy suitsait surrurr vaan. Samaan tapaan opin nyt tekemään maailman helpoimman hollandaise-tyylisen kastikkeen. Tavallaan tämä on kuin lämmin majoneesi, mutta majoneeseista poiketen kananmuna kypsennetään. Oikea hollandaise-kastike on ilmeisesti hyvinkin vaativa monine kriittisine työvaiheineen, mutta tämä syntyy minuutissa. Tärkeintä tässä reseptissä on sauvasekoitin sekä astia, johon sekoitin mahtuu juuri sopivasti. Ja surrur, kastike on valmis!
Hollandaise-tyylinen sitruunakastike kahdelle:
- 1 keltuainen (n.15 g)
- 1 rkl vettä
- 1 rkl sitruunamehua
- 50 g voita
- ripaus suolaa, sekä aavistus chiliä ja/tai pippuria
Laita muut aineet paitsi voi korkeaan, sauvasekoittimelle sopivaan astiaan. Sulata voi mikrossa kiehuvan kuumaksi. Laita sauvasekoitin astiaan, käynnistä, ja kaada samalla hitaasti kuuma voi sekaan. Kiehuva voi kypsentää keltuaisen, jolloin kastikkeesta tulee sopivan paksua, kermaista ja pehmeää. (Tosin koostumus muuttuu juoksevammaksi kuumaan ruokaan kaadettaessa, kuten kuvista ehkä huomaa...)
Täällä alkuperäinen lähde ohjevideon kera.
La salsa holandesa en menos de dos minutos.
Besos, Hansu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit piristävät päivää aina! <3