Ah mikä kesäsää saatiin sittenkin vapuksi! Ei onneksi enää tietoakaan lumisateesta. Perinteisesti aloitimme vapun vieton grillailemalla meillä. Kerrankin sää salli ruokailun ulkona! Viritimme terassille piknikhuovan ja chillailimme musiikkia kuunnellen. Ei olisi päivää paremmin voinut viettää. Masut täynnä suuntasimme perinteiseen lakitukseen Taidemuseonmäelle. Päätimme ottaa bussin, ja niin oli näemmä joku muukin päättänyt. Bussi huristeli ohi ottamatta meitä kyytiin, ja jouduimme odottamaan seuraavaa. Niinpä olimme vähällä myöhästyä lakituksesta ja tulikin hieman kiire kaivella lakit ja skumpat esiin heti kun olimme mäelle ehtineet.
Lakituksen jälkeen hengailimme jokirannassa ilta-auringosta nauttien. Ihan uskomatonta, että vielä illallakin tarkeni ilman takkia! Illan hämärtyessä kävimme vielä muutamassa kuppilassa. Tottakai oli myös käytävä legendaarisessa Proffan kellarissa, joka oli viimeistä iltaa auki. Jono tiskille ulottui ulos asti mutta pakkohan se oli jonottaa. Aika surullista ettei Proffaa enää ole.
Vappupäivänä vuorossa oli tietenkin perinteinen piknik Vartiovuorenpuistossa. Päädyin tekemään purtavaksi liha- ja lohirieskarullia sekä rockyroadeja. Rieskarulliin käärin osaan rucolan kera paprika-chilituotejuustoa ja meetvurstia, ja osaan kylmäsavulohta ja ruohosipulituorejuustoa. Lisäksi seurueemme tarjoiluihin kuului muun muassa kana-caesar-salaattia, pestoleipiä, pekoni-kinkkupiirakkaa ja mansikkatäytekakkua. Nam!
Rieskarullat (n. 40 kpl)
- 4 rieskaa (yhdestä Lapin rieskasta tulee noin 10 palaa)
- paprika-chili tuorejuustoa
- meetvurstisiivuja (ohuen ohut)
- rucolaa
- ruohosipuli tuorejuustoa
- kylmäsavulohta
- kostuttamiseen esim. maitoa n. 1 dl
Kostuta
rieskat molemmin puolin, helpottaa huomattavasti rullausta. Sivele
rieskalle tuorejuustoa ja lado toiseen reunaan täytteet. Rullaa ja
paloittele suupaloiksi.
Rockyroad
- n. 400 g suklaata
- n. 2 rkl maissijyviä
- n. 3 rkl suolapähkinöitä rouhittuna
- pari kourallista Haribon minivaahtokarkkeja
Kuumenna
maissijyvät mikrossa kannellisessa astiassa. Lado laakean vuoan
pohjalle popcornit, pähkinät ja vaahtokarkit. Sulata suklaa mikrossa
välillä sekoittaen. Kaada suklaa vuokaan ja jäähdytä jääkaapissa.
Paloittele sopiviksi suupaloiksi.
La fiesta del primero de mayo, vappu.
Besos, Hansu
On teillä ollut hieno vappu ja namiherkkuja! :)
VastaaPoistaJuu, säät kerrankin suosi vaikka kauan taidetaan jäädä vielä Espanjan lämmöistä ;)
Poista