maanantai 2. toukokuuta 2016

Vau mikä vappu!


Ah mikä kesäsää saatiin sittenkin vapuksi! Ei onneksi enää tietoakaan lumisateesta. Perinteisesti aloitimme vapun vieton grillailemalla meillä. Kerrankin sää salli ruokailun ulkona! Viritimme terassille piknikhuovan ja chillailimme musiikkia kuunnellen. Ei olisi päivää paremmin voinut viettää. Masut täynnä suuntasimme perinteiseen lakitukseen Taidemuseonmäelle. Päätimme ottaa bussin, ja niin oli näemmä joku muukin päättänyt. Bussi huristeli ohi ottamatta meitä kyytiin, ja jouduimme odottamaan seuraavaa. Niinpä olimme vähällä myöhästyä lakituksesta ja tulikin hieman kiire kaivella lakit ja skumpat esiin heti kun olimme mäelle ehtineet. 



Lakituksen jälkeen hengailimme jokirannassa ilta-auringosta nauttien. Ihan uskomatonta, että vielä illallakin tarkeni ilman takkia! Illan hämärtyessä kävimme vielä muutamassa kuppilassa. Tottakai oli myös käytävä legendaarisessa Proffan kellarissa, joka oli viimeistä iltaa auki. Jono tiskille ulottui ulos asti mutta pakkohan se oli jonottaa. Aika surullista ettei Proffaa enää ole.



Vappupäivänä vuorossa oli tietenkin perinteinen piknik Vartiovuorenpuistossa. Päädyin tekemään purtavaksi liha- ja lohirieskarullia sekä rockyroadeja. Rieskarulliin käärin osaan rucolan kera paprika-chilituotejuustoa ja meetvurstia, ja osaan kylmäsavulohta ja ruohosipulituorejuustoa. Lisäksi seurueemme tarjoiluihin kuului muun muassa kana-caesar-salaattia, pestoleipiä, pekoni-kinkkupiirakkaa ja mansikkatäytekakkua. Nam!


Rieskarullat (n. 40 kpl)
  • 4 rieskaa (yhdestä Lapin rieskasta tulee noin 10 palaa)
  • paprika-chili tuorejuustoa 
  • meetvurstisiivuja (ohuen ohut)
  • rucolaa
  • ruohosipuli tuorejuustoa
  • kylmäsavulohta
  • kostuttamiseen esim. maitoa n. 1 dl
Kostuta rieskat molemmin puolin, helpottaa huomattavasti rullausta. Sivele rieskalle tuorejuustoa ja lado toiseen reunaan täytteet. Rullaa ja paloittele suupaloiksi. 

Rockyroad
  • n. 400 g suklaata
  • n. 2 rkl maissijyviä
  • n. 3 rkl suolapähkinöitä rouhittuna
  • pari kourallista Haribon minivaahtokarkkeja
Kuumenna maissijyvät mikrossa kannellisessa astiassa. Lado laakean vuoan pohjalle popcornit, pähkinät ja vaahtokarkit. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Kaada suklaa vuokaan ja jäähdytä jääkaapissa. Paloittele sopiviksi suupaloiksi.

La fiesta del primero de mayo, vappu. 

Besos, Hansu

2 kommenttia:

  1. On teillä ollut hieno vappu ja namiherkkuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, säät kerrankin suosi vaikka kauan taidetaan jäädä vielä Espanjan lämmöistä ;)

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3