maanantai 24. huhtikuuta 2017

Itse tehdyt keittiön tasot

Keittiötä esitellessä mainitsinkin, että teimme tasot itse – enkä voisi olla tyytyväisempi ratkaisuun!  Halusimme ehdottomasti massiivipuutasot, vaikkeivat ne ehkä käytännöllisin valinta ole myöhempää ajatellen, siis jos ja kun asunnon vuokraa joskus. Toisaalta vaikka massiivipuutasot pääsisi "pilaantumaan" on ne yleensä aina mahdollista hioa ja palauttaa loistoonsa. En vain osaisi kuvitella yli 100-vuotiaassa talossa mitään muovitasoja – olihan jopa vanhassa keittiössä aitopuiset tasot.


Jotenkaan en kuitenkaan tykkää kauppojen liimapuisista tasoista, joissa "palaset" erottuvat selkeästi. Ne ovat jotenkin liian moderneja. Ja kalliitakin, siis huhhuijaa mitä hintoja Ikean tasoistakin saa pulittaa! Kyselimme myös vaihtoehtoja, ja sellaisia liimapuutasoja löytyi, joissa palaset ovat pitkiä eikä pikkupätkistä tehtyjä. Mutta sehän vasta maksoikin!Pinterestin erään kuvan innoittamana aloimme pohtia siis tasojen tekemistä itse lankuista vaikka aikataulut puskivat päälle. Enää piti vain löytää sopivaa lankkua, kun kovempia lehtipuulankkuja ei noin vain myyty Bauhausissa tai edes Hakulan Puussa. Lopulta näin parhaaksi vaihtoehdoksi laittaa ostoilmoituksen Tori.fi:hin, ja eipä aikaakaan kun matkasimme peräkärryn kanssa Mynämäen perämetsiin eräälle hevostilalle. Tilalta löytyi jos jonkinlaista lankkua valmiiksi kuivattuna. Valikoimme leveimmät koivulankut sekä ponttiin höylättyä lattialautaa kylpyhuoneen ovea varten. Ja koska kyseessä oli hevostila, löytyi tilalta kaikenlaisia hevostarvikkeitakin. Kaupan päällisiksi sain siis kyytiin vielä parit ruosteiset jalustimet, kuolaimet ja kasan hevosenkenkiä. Koko satsille tuli hintaa 100 euroa – sillä hintaa ei saisi edes niitä muovitasoja saatika sopivaa vessan ovea!

Onneksi Eeron veli on teknisen työn lehtori, jonka luokassa saimme höylätä koivulankut sopiviksi. Liedossa kellarissa liimasimme puut yhteen ja hioimme pinnan sileäksi. Koska muunlaista kiinnitystä (tappeja tms) emme tehdeet, saimme hieman jännittää, josko tasot muuttuisivat kieroiksi paikoilleen laittamisen jälkeen (vaikka jokainen lankku on kiinnitetty keittiön runkoon), mutta minkäänlaista kieroutumaa ei ole näkynyt. Alunperin meinasimme petsata tasot hieman tummemmiksi, mutta lopulta päädyimme vain öljyämään ne huolella. That's it, eipä tasojen tekeminen oikein muuta vaatinutkaan. Allas- ja liesiaukon saahaaminen kävi yllättävän kivuttomasti, mutta vinoihin seiniin sovittaminen vaatii jälleen oman jumppaamisensa. Asettelimme lankut ja tasot niin, että yhdessä lankussa ollut "virhe" pääsi paraatipaikalle. Siinä se nyt on framilla heti kertomassa, että näitä tasoja ei muuten Ikeasta löydy!Encimeras de cocina hechas a mano.

Besos, Hansu

2 kommenttia:

  1. Hei Hansu,

    upeat tasot olette tehneet! Kiitos myös kivasta blogista :)

    - johanna -

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää aina! <3