maanantai 31. heinäkuuta 2017

Värikkäiden puutalojen viikonloppu

Istahdin vihdoin koneelle ja meinasin jatkaa pitkästä aikaa Kroatian reissujutuilla, mutta päätinkin jakaa muutaman kuvan viikonlopulta. Viikonloppu oli jälleen niin tapahtumarikas, että se tuntui normaalia pidemmältä, hyvä niin. Lauantaina jatkoimme istutuspuuhissa ja kukkakauppoja kierrellen. Muutama marjapuska ja humalaköynnös tuli hankittua, ja iltaan mennessä piha alkoi näyttää valmiilta. Eipä terassi- ja pihaprojektissa sitten oikeastan vierähtänyt kuin viikko! Aika tehokasta etten sanoisi, tosin aika pitkiä iltoja tässä on tullut kyllä tehtyäkin kun kädet mullassa aika vierähtää aivan huomaamatta... Enää puuttuu vain terassikalusteet, joista päästäänkin pieneen viikonloppuretkeemme.

Kahlattuamme Torin.fin puhki ja selattuamme ympäriämpäri verkkokaupat, tulimme tulokseen, että Ikean Björksnäs-penkki olisi terassille juuri sopivan kokoinen ja muotoinen. Penkki ei kuitenkaan ole varsinainen ulkokaluste, joten 219 euron tarjoushintakin tuntui melko korkealta, jos penkki menisikin kosteudesta pilalle. Ja kappas, Tori.fihin oli juuri ilmoitettu sama penkki 140 eurolla - Raumalla. Mikäs siinä, olipahan syy lähteä vierailemaan Raumalle ja ihailemaan vanhaa kaupunkia samalla.
Lähdimme matkaan heti sunnuntaina aamupäivällä ja saimme penkin kyytiin. Piipahdimme lounassalaateilla ja munkkikahvilla Wanhan Rauman Kaffebarissa - todella vahva suositus jos tuolla päin liikutte! Pieni salaatti maksoi 7,90e ja sisälsi kolme täytettä (otin lohta, fetaa ja vesimelonia) eikä annos todellakaan ollut pieni. Poikkesimme myös eräässä sisustusliikkeessä nopeasti ennen kuin lähdimme kotia kohti - muutaman rompekirppiksen kautta. Päätimme poiketa myös Ikeassa hakemassa ulkotyynyjä penkille ja muutaman muun jutun, kun kerran peräkärry oli matkassa. Tyynyjä ei ollut Raision myymälässä ollenkaan, ja juuri Raumalta raahaamamme penkki oli tietenkin extra-alessa 129 eurolla. Niinpä niin. No tulipahan tehtyä kesäreissu Raumalle. Ja olihan se aivan hurmaava kesäkaupunki, jonka sympaattisia katuja olisi voinut haahuilla pidempäänkin.Rauman lisäksi kauniita, vanhoja puutaloja tuli ihailtua lauantai-iltana Naantalissa, jonne lähdimme illallistamaan. Snickarin siika houkutteli, mutta menimme kuitenkin Hasta la pastaan, joka komeili Tripadvisorissa ykkössijalla. Olihan pastat ihan ok, mutta täysiä pisteitä en olisi todellakaan antanut. Poro-kantarellipasta oli jokseenkin suolatonta ja pasta klimppistä. Tiramisusta taas tursui niin paljon kahvia, että muut maut peittyivät sen alle, ja pelkäsin jo yöunien puolesta. Toivottavasti aurinkoisia iltoja vielä riittää, niin voisi sen Snickarin siiankin käydä testaamassa...
Herkuttelusta puheen ollen, tokihan pation penkki piti korkata grillaamalla muutamat pekoni-sienet, maissit ja pihvit. Grillinä tosin toimi pikkuriikkinen matkagrilli, mahtoi olla naapureilla naurussa pitelemistä...
El fin de semana pasado visitamos los barrios antiguos de Rauma y Naantali - ay me encantan los casas de madera coloridas!
Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3