tiistai 25. heinäkuuta 2017

Kesäjuhlia ja pihahommia

Kylläpä viikonloppu tuntui vähän kuin minilomalta. Jotenkin riitti niin paljon puuhaa, että pari päivää tuntui hirmu pitkiltä. Pääsimme nimittäin vihdoin aloittamaan pihaprojektin parissa. Ikkunan alusen vallannut rikkaruohoviidakko on kitketty pois ja savista maata kaivettu urakalla. Heti perjantaina töiden jälkeen aloitimme kaivamisen ja kuokkimisen ja lopetimme vasta iltayhdeksältä, melko tehokasta!
 


Heti lauantaina aamulla suuntasimme hakemaan järkyttävän kasan lecasoraa (siis miten muutamaan neliöön voi mennä niin paljon, eikä 200 litraa edes riittänyt!) sekä pihalaattoja. Päivä alkoi siis tehokkaasti kantamalla melkein tuhat kiloa pihalaattoja kadulta pihalle. Loppupäivän huhkimme iltaan asti niin tehokkaasti, että sunnuntaina pääsimme jo latomaan laattoja. Illalla vielä mahat kurnien suuntasimme Yangtseen illalliselle, sekä Tall Ship Racesiin ihailemaan ilotulitusta (ja vähän niitä paattejakin toki). Hieno ilotulitus oli kyllä, ja vähän erilainen kun taivas ei näin kesäiltana tietenkään ollut kovin pimeä!
 
 
Sunnuntaina saven tonkiminen ja fyysinen työ vaihtui kuitenkin maximekkoon ja juhlamieleen, sillä kävimme juhlistamassa Eeron veljenpojan rippijuhlia. Huh miten aika vierii nopeasti, itsehän en ole vanhentunut yhtään... Hirveä paniikkikin meinasi tulla juhla-asun kanssa, kun heräsin viherkasvikuplastani vasta paria päivää ennen juhlia ja tajusin, etten omista enää yhtään tuollaiseen juhlaan sopivaa mekkoa, joka mahtuisi ongelmitta päälle (kröhöm).
 
 
Hirveällä tuskalla oli sitten pyörittävä kaupoissa, ai että vihaan tuollaista kun on pakko löytää jotakin. Jotenkin halusin maximekon, koska se ratkaisi samalla sukkahousuongelman. No eipä niiltä rekeiltä tietenkään montaa maxia löytynyt kun sellaista etsii. Paitsi Cubuksesta tämä yksilö 8 eurolla!! Uskomaton hinta, muutenkaan mitään koskaan Cubuksesta löydä. Kolusin siis oikeastaan joka liikken läpi, nekin mistä en ikinä mitään ole ostanut. Ja toinen jackpot - Indiskasta löytyi eräs arkimekko, jota ihailin jo normaalihintaisena nyt 75% edullisemmin eli vain 12 eurolla!
 


Tämä maximekko oli myös hauskan värinen, aivan erilainen mitä silmilläni normaalisti etsisin kaupoista. En taatusti olisi tullut edes vilkaisseeksi tätä päin ilman "ostopakkoa" ja tuota 8 euron hintaa, mutta tuo väri ja kuviohan on loppujen lopuksi tosi kiva! Tosin tunnen itseni hirveäksi valaaksi tuollaisessa hieman levenevässä helmassa, mutta saipahan rennosti hotkia kakkua ilman että pitäisi pelätä saumojen ratkeamista. :D 
 
Juhlahumun jälkeen mekko vaihtui vikkelään pihavaatteisiin ja lapiohommiin, ja iltaan mennessä piha olikin aivan yhtäkkiä laatoitettu! Ja naapurit vielä naljailivat, että kyllä siinä loppukesä menee... Tai siis onhan siinä vielä hommaa jäljelläkin. Ja sitten pääseekin kasvien istutuspuuhiin! Vielä pitäisi myös keksiä hirveä kasa pyöreitä kiviä jostain. Jännittävästi Pepin ulkoituslenkit menevätkin tien pientareita zoomailessa...

El fin de semana pasado celebramos la comunión del sobrino de Eero. Además, estabamos muy trabajadores y construimos un patio!

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3