perjantai 3. toukokuuta 2019

Vappumeininkejä

Vappui sujui aikalailla perinteisellä kaavalla, vaikka nyt oli ihan oikeasti ensimmäinen haalariton, ei-opiskelijavappu. Yhdellä jos toisella meistä oli päivemmällä työkiireitä, ja meinasi ihan tulla kiire, että ehdimme perinteiselle vappu-grillailulle. Vappu siis korkkasi grillikauden, ja kyllä ne täytetyt herkkusienet ja halloumit maistui taas aika hyvältä! Jälkiruokajätskit jouduimme skippaamaan, sillä jälleen – kuten jo lähes perinteeseen kuuluu – tuli kiire rientää lakitukseen. Turun kauppatorihan on tällä hetkellä yksi iso aidattu monttu, mikä toi omat kommervenkkinsä Taidemuseon mäelle pääsemiseksi. Mutta ehdimme lopulta onneksi hyvissä ajoin mäelle painamaan lakit päähän ja kilistelemään skumppaa.


Onneksi sää oli kaunis ja aurinkoinen, vaikkei ihan enää niitä viikonlopun yli 20-asteen helteitä saatukaan. Katselimme kun Paavo Nurmen patsas sai oman lakkinsa, ja aika pian tulikin sen verran vilu, että siirryimme etsimään sisätiloja. Muutama muukin yritti päästä uuteen Wiklundin Walo-kattobaariin, joten sinne olisi pitänyt jonottaa ihan piipperin kanssa. Jäipä visiitti odottamaan seuraavaa kertaa. Muutaman kuppilan kautta suuntasimme takaisin kotiin jo melko aikaisin. Rio oli nukkunut sikeästi koko illan, taisi olla pieni aika poikki vappuhulinoista. Ja vappupäivä se vasta jännä olikin, sillä Rio pääsi mukaan piknikille! Hän on kyllä sen verran reipas pentu ettei vähästä hätkähdä. Iltapäivällä sää kylmenikin reippaasti ja alkoi hyinen sade (miten tämäkin tuntuu olevan jo perinne). Onneksi ehdimme parahiksi kotiin, sillä Rio ei näemmä ole kovin mielissään sadekelistä.

Ystäväni superhienot (ja maukkaat!) vappudonitsit


Vapun kuvasaldo jäi hämmentävän vähäiseksi. Haaveilin potretista kirsikkapuiden alla lakki päässä, mutta eipä sitäkään tullut lopulta otettua... Nyt lämpötila lähenteleekin yhtäkkiä pakkaslukemia, ja tuntuu aika kaukaiselta ajatukselta mennä poseeraamaan kesätamineissa kukkien keskelle...

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3