keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Minttusuklaita ja keksipalloja lahjapakettiin


Taas seuraa perinteinen joulunaluslahjavinkki itse tehtyihin herkkuihin! Viime vuonna näpertelin herkkulahjoiksi suklaakuorrutettuja keksipalloja, sekä piparminttusuklaita. Nuo piparminttukarkit tuovat kyllä syötävän söpön ulkoasun, ja maito- ja valkosuklaan liitto on yksinkertaisen toimiva, nam!Keksipallerot:
 • Domino-keksejä (tuplatäytteiset toimii paremmin!)
 • (pieni pala voita)
 • koristeluun: piparminttukarkkeja, rouhittuja pähkinöitä
 • (piparimaustetta, piparminttu-uutetta)
 • suklaata: tummaa, maito- ja/tai valkosuklaata
Surauta Dominot tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa massaksi. Massan sekaan voi sekoittaa pienen määrän voita, mikäli massa tuntuu jäävän liian kuivaksi eikä pysy kasassa. Massaa voi maustaa haluamallaan tavalla, tai valita valmiiksi maustettuja Dominoita pohjaksi. Itse tein kahdenlaisia palleroita: piparimaustettuja ja maitosuklaa-pähkinä kuorrutettuja sekä piparmintulla maustettuja valkosuklaa-piparminttukarkkikuorrutteisia keksipalloja.
Pyörittele keksimassasta leivinpaperin päälle palloja ja sulata suklaa esimerkiksi mikrossa. Dippaa pallot varovasti esimerkiksi cocktailtikun ja lusikan avulla valkosuklaaseen ja koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi murskatuilla piparminttukarkeilla (polka tai candy canes) tai rouhituilla pähkinöillä. Anna pallojen jähmettyä jääkaapissa leivinpaperin päällä.Piparminttusuklaat:
 • maitosuklaata
 • valkosuklaata
 • candy cane -piparminttukarkkeja

Piparminttusuklaiden tekeminen on varsin suoraviivaista. Murskaat vain karkit muovipussissa esimerkiksi vasaralla (ei kannata tehdä liian pientä murskaa, jo kevyt kopauttelu riittää!) ja sulatat suklaat. Levitä ensin maitosuklaa ohueksi levyksi leikkuulaudan päällä olevalle leivinpaperille. Anna jähmettyä jääkaapissa, ja sulata tällä välin valkosuklaa. Levitä valkosuklaa maitosuklaan päälle ja koristele karkkimurulla. Anna jähmettyä ja leikkaa veitsellä sopiviksi paloiksi.Kurkkaa lisää vinkkejä joulun herkkulahjoihin täältä: 

Besos, Hansu

1 kommentti:

 1. Nam,nam taitaa pukki tuoda 🤗. Vieläkin sun tiramisu maku mielessä.

  VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää aina! <3