keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Kotitekoinen suklaahuulirasva

Askartelin joululahjaksi muutamille naispuolisille läheisilleni melkein syötävän herkullisia suklaahuulirasvoja. Aavistuksen kuivahkosta koostumuksesta huolimatta olen todennut rasvan kuitenkin melko tehokkaaksi huulille, joten ohjetta jakoon siis! Olin varautunut hirveään kaaokseen ja sähläykseen, mutta näiden tekeminen olikin oikeasti ihan superhelppoa!

Tarvitset:
 • 14 g mehiläisvahaa
 • 8 g tummaa suklaata (kaakaoprosentti mahdollisimman suuri)
 • 25 ml oliiviöljyä (muukin kasviöljy käy!)
 • huulirasvahylsyjä

Aineksista riittää noin kahdeksaan huulirasvapuikkoon. Itse tilasin hylsyt ja mehiläisvahan Pienestä Tuoksukaupasta.

1. Sulata aineet vesihauteessa ja sekoita.

2. Varmista että hylsyt ovat ala-asennossa ja kaada seos hylsyihin. Älä jää kuhnailemaan, sillä seos jähmettyy melko nopeasti! Hylsyt pysyvät pystyssä kun ne kiinnittää toisiinsa kumilenkillä.

3. Siisti mahdolliset lipsahdukset ja huulirasvat ovat valmiita!

4. Teippaa haluamasi etiketit.

- Hansu

7 kommenttia:

 1. minkälaisia nämä ovat? ovatko helppo levittää huulille? onnistuisiko nämä, jos laittaisi semmoisiin pieniin rasioihin ja sormella pitäisi levittää? : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm sanoisin että keskivertohuulirasvan paksuisia mutta kovempia kuin vaikkapa blistex. Toisaalta ei näitä kovin kovaa olekaan tarkoitus hieroa (tai saa suklaahuulet, hih) ja silti jää kosteutettu tunne. Sormella levitettäväksi koostumus on kuitenkin aavistuksen kova, ehkä öljyn lisääminen tekisi koostumuksesta pehmeämmän?

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Piirsin koneella, tulostin ja teippasin kiinni. :) Näppärämpää varmaan olisi tulostaa jollekin tarrapaperille, mutta tein etiketeistä sen verran kapeat että tavallinen teippi riitti peittämään etikettien kaikki reunat.

   Poista
 3. Mistä tuota mehiläisvahaa mahtaisi saada? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin sekä huulirasvahylsyt että mehiläisvahan Pienestä Tuoksukaupasta (tuoksukauppa.net) mutta esim. Ruohonjuuressakin saataisi olla. :)

   Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3