perjantai 3. tammikuuta 2014

Pähkinäinen vuohenjuusto-punajuurisalaatti

Varmin tapa saada sota tai vähintäänkin mökötys aikaiseksi meidän perheessä on laittaa ruuaksi salaattia. Urheasti (irvistellen) Eero sen sentään yleensä syö, vaikka ihmisten ruokaa se ei kuulemma olekaan. ;) Joulun mättöjen myötä olen viime päivinä himoinnut erilaisia salaatteja, yleensä vuohenjuustoa sisältäviä – tosin ihan kuin ei jouluna olisi tarpeeksi juustoja syöty... Vihdoin toteutin himoni ja ostin jopa ensi kertaa viikunoita. Hyvää oli, tosin halvemmalla melkein olisi pihviä syönyt, sillä viikunat, pähkinät, vuohenjuusto ynnä muut salaattitarpeet maksoivat yllättävän paljon...

Ainekset kahdelle:
  • 1–2 punajuurta
  • n. 100 g vuohenjuustoa
  • 1 päärynä
  • 1 tomaatti tai muutama kirsikkatomaatti
  • 1–2 viikunaa
  • pätkä kurkkua
  • salaattia (esim. jääsalaatti, friseesalaatti, viinisuolaheinä, rucola...)
  • kourallinen saksanpähkinöitä
  • pinjansiemeniä
  • balsamicoa 
Keitä punajuuret (kuorineen päivineen) ja mausta vesi ripauksella suolaa ja sokeria. Paahda saksanpähkinöitä ja pinjansiemeniä ripauksessa sokeria ja suolaa kunnes ne saavat kauniin värin ja karamellisoituvat. Valmista salaattipohja, eli huuhdo ja revi salaatti, sekä pilko tomaatit ja kurkut. Pilko päärynä ja viipaloi viikuna ja lisää ne salaattiin. Kun punajuuret ovat kypsiä, kuori ja viipaloi ne. Kylmällä vedellä huuhtomalla punajuuret jäähtyvät nopeammin. Lisää punajuuret salaattiin. Kuumenna pannu ja paloittele vuohenjuusto noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista nopeasti pannulla (ilman rasvaa). Lisää vuohenjuusto salaatin päälle, ripottele pähkinät ja siemenet sekä viimeistele balsamicolla. Balsamicon voi myös sekoittaa oliiviöljyyn ja maustaa mieleisekseen.

- Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3