tiistai 12. heinäkuuta 2016

Asunnon lähtötilanne ja remonttisuunnitelmia

Täällä on pitänyt kiirettä suhatessa kahden asunnon ja rautakauppojen väliä. Uuden asunnon remonttia on vihdoin päästy pikkuhiljaa aloittelemaan, joten varmaankin olisi aika katsastaa, miltä näyttää lähtötilanne. Asunnosta sen verran, että se sijaitsee vanhassa Venäjän keisarikunnan upseerien hevostallissa ja talon rakennusvuosi 1898. Mitään kovin kiiltävää ja modenia emme siis halua tilaan, vaan jotain hieman perinteisempää ja yksityiskohdissa saisi hieman näkyä hevosteemaa. Tallimainen sisustus olisi tietysti tummapuinen ja hämyisä, mutta koska tila on pieni (alakerta 21 neliötä) pitää yrittää tasapainoilla tummien ja rouheiden sekä vaaleiden ja valoisien elementtien välillä. Onneksi korkea huonekorkeus (lähes 3,5 metriä) tuo lisää tilantuntua.


Alakerran seinät on maalattu mintunvihreällä ja keittiön kaapisto on myöskin vaaleanvihreä. Vihreä väri ei ole aivan meidän mieleemme, joten sen tilalle tulee siis jotain vaaleaa ja valoisaa. Lautalattia sentään on hyväkuntoinen muutamaa naarmua ja auringon vaikutuksesta syntynyttä jälkeä lukuunottamatta, joten sille riittää vain kevyt ehostus. Alakerran katto on ilmeisesti alkuperäinen, joten sille emme halua tehdä mitään, korkeintaan hieman tuoretta maalia jos se seinien käsittelyn jälkeen näyttää likaiselta. Yläkertaan vievät portaat ovat tilaan nähden todella massiiviset, joten ne vaihdetaan pienempiin. Tarkoitus oli laittaa tilalle sirot kierreportaat, mutta niiden suhteen tuli muutama mutka matkaan emmekä ole vieläkään oikein osanneet päättää millaiset portaat tilaan tulisi. Saattaa olla, että vain ehostamme nykyisiä niin, etteivät olisi aivan noin hallitsevat.

Piskuiseen kylpyhuonetilaan oli mahdutettu yhden neliömetrin kokoinen sauna, tosin ilmeisesti siellä ei ole kuitenkaan koskaan saunottu. Varmaankin paneloinnin ja yhden lauteen tekemisen jälkeen on huomattu, ettei tilaan oikeastaan mahdu kunnolla kiuasta, saunojan pitäisi olla hyvin pikkuruinen ja ovenkin pitäisi vielä mahtua aukeamaan. Purimme jo saunan paneloinnin, ja tarkoituksena olisi myös purkaa seinä keittiön ja saunan välistä, niin että syntynyt syvennys toimisi pienenä eteisen tapaisena tilana. Samalla kylpyhuoneen nykyinen oviaukko laitettaisiin umpeen ja kulku kylppäriin tapahtuisi eteisen kautta, eli nykyisen saunan ovesta. Näin keittiötä pystyy jatkamaan muutaman kaapin verran kylpyhuoneen seinälle. Kylppärin kattoa nostetaan hieman, niin että Eerokin mahtuu paremmin siellä liikkumaan. Kylppärin yläpuolella on nyt pieni nukkumaparvi, varmaankin peruja ajalta kun asunnon ullakkotila ei ollut vielä asuinkäytössä. Se siis jää lähinnä säilytystilaksi, tai voihan siellä joku pikkuihminen edelleen nukkumapesän tehdä ellei ole ahtaanpaikankammoinen.


Myös yläkerrassa on mielenkiintoinen väritys, sillä seinät ovat ihastuttavan keltaiset. Pienehköön tilaan (noin 26 neliötä) on rakennettu väliseinät, jolloin syntynyt työ-/lastenhuone ja vaatehuone ovat ikkunattomina todella synkät ja tunkkaiset. Tarkoituksena on siis kaataa nuo turhat väliseinät, sekä käsitellä kaikki pinnat freesimmiksi. Kyllä tässä työtä riittää ja varmaan tulee vielä monta uutta mutkaa matkaan, mutta kerrankin saa valita sisustukseen juuri sitä mitä itse haluaa – vielä kun Suomen markkinoilla vain olisi miellyttäviä vaihtoehtoja...

Nuestra nueva casa antes de renovación.

Besos, Hansu

4 kommenttia:

 1. Huh, on siinä varmasti työtä, mutta näyttää erittäin mielenkiintoiselta projektilta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä työtä, mutta ihmeitä on jo viikossa saatu aikaan! :)

   Poista
 2. Teillä varmasti riittää työtä, mutta pakko sanoa että paikka näyttää jotenkin kauhean kiehtovalle! Uskon, että lopputuloksesta tulee todella kaunis ja teidän näköinen :). Vanhoissa taloissa on kyllä mielenkiintoisia ratkaisuja välillä tehty :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että saadaan visiot toteutettua :) Tällä hetkellä alakerta on kuin pommin jäljiltä, pakko vaan uskoa että hyvä tästä tulee... ;)

   Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3