perjantai 15. heinäkuuta 2016

Wokkia tofusta

Ai vitsi olen innoissani tofusta, mikä ruokalöytö! Vähän jälkijunassa tulen taas tässäkin varmaan. :D Vielä en tosin ole tehnyt siitä kuin wokkia pariin otteeseen, pitänee kehitellä jotain muutakin ennen kuin kyllästyn tähän. Tofussa viehättää etenkin sen maustamisen helppous, sillä tuntuu etten ikinä saa kanasta maukasta itse marinoimalla. Tofulle riittää maustuakseen pienempikin aika, sillä se kerää itseensä hyvin makuja. Toki kaupassa on myös valmiiksi maustettuja. Ennen marinoimista tofusta kannattaa puristella talouspaperin ja leikkuulautojen avulla ylimääräistä nestettä, jolloin marinadi imeytyy paremmin.

Marinadi/kastike:
  • n.1/2-1 dl soijaa
  • 1 tl inkiväärimurskaa
  • 1/2 tl chilijauhetta (tai silputtua tuoretta chilillä)
  • 1-2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • (1 tl sokeria)
Sekoita marinadiainekset ja valele kuutioiksi pilkotun tofun päälle. Sekoita kunnolla ja anna maustua mielellään useamman tunnin jääkaapissa (välillä kannattaa sekoitella). Nostele kuutiot pannulle mutta jätä marinadi astiaan. Paista tofukuutiot pannulla öljyssä kullanruskeiksi ja siirrä lautaselle odottelemaan.
Paista kasvikset ja keitä nuudeli ohjeen mukaan. Tällä kertaa laitoin wokkiin paprikaa, porkkanaa, sipulia, kukkakaalia ja vihreitä papuja sekä riisinuudelia. Lisää tofujen marinadiin noin 1 dl vettä ja 1 tl maissijauhoa tai vastaavaa suurustetta. Lisää marinadikastike kasvisten joukkoon. Sekoita joukkoon paistetut tofut sekä nuudelit. Valmis!



Mi favorito nuevo: el wok de tofu. Riquísimo!

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3