torstai 18. elokuuta 2016

Mustan suihkun kirous

Olemme ehkä joka suhteessa rautakauppojen hankalimpia asiakkaita ikinä. En ymmärrä miten meille ei kelpaa mikään valmis, helppo ja edullinen ratkaisu. Olisi niin paljon helpompaa olla vähemmän tarkka kaikesta... Yhtenä fiksaationa meillä oli musta suihku, nimenomaan mattamusta. Ja sellaistahan ei sitten tuntunut löytyvän mistään – paitsi Tapwellilta 1599 euron hintalapulla varustettuna. Eli siinä on öö noin tonni ylimääräistä tavalliseen kromiseen sadesuihkuun verrattuna.Amazon, Ebay, Alibaba, DHgate ja vaikka mitkä sivustot käytiin läpi. On googletettu eri kielillä, suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, viroksi, italiaksi, saksaksi. Aina lopputulos oli sama: Tapwellin ylihintainen suihku tai epäilyttäviä Kiinan tuontitavaroita. Hyvin lähellä olin tilata tuollaisen Kiinahärpäkkeen, rahallinen riski olisi ollut jotain 150-400 euron välistä. Lähinnä pohditutti Suomen säädökset ja yhteensopivuus liittimien ynnämuiden kanssa – ja toki kiinalaiset huijaukset. Säädöksistäkin pohdin lähinnä, että ongelmana olisi, jos suihku hajoasi aiheuttaen vesivahingon, mutta kosteassa tilassa tämänkin riski pitäisi olla aika pieni verrattuna vaikkapa keittiöhanaan. Ja kukaan putkimies tuskin tahtoisi uhrata ajatustakaan moisen suihkun vioille. Meidän putkimiehen mukaan kiinasuihkun ongelmana olisi juurikin huolto, ja lisäksi Suomen säädökset sanovat jotain suihkun melutasosta. Ei kuulostanut pahalta ongelmalta, joten melkein olin jo tekemässä tilausta Kiinasta.

Viime hetkellä palasimme kuitenkin uudelleen kartoittamaan Suomen markkinoita. Otin yhteyttä Granaan (jonka valikoimista löytyy musta krominen suihku) josko olisi mahdollista teettää mattamusta suihku ikään kuin koekappaleena. Ja vau mitä asiakaspalvelua! Toimitusjohtaja soitti lähes samantien ja puhuimme pitkän tovin erilaisista suihku- ja hanapinnoitteista. Opin ihan huikean paljon, ja vihdoin ymmärrän paremmin miksei mattamustia suihkuja näy enemmän. Ensinnäkin meidän vetemme on niin kalkkipitoista, että mattapinta imee itseensä kalkkisaostumia magneetin lailla ja jäljet tietenkin näkyvät mustaa vasten todella hyvin. Ja maalipintahan ei tietenkään kestä mitään kovin rajua hankausta, joten puhdistus on kinkkistä. Toisekseen, Suomen lainsäädäntö on hyvin tiukka suihkumateriaalin ja pinnoitteen suhteen. Meidän puhdasta hanavettä juodaan, joten on todella tarkkaa ettei materiaaleista irtoa haitallisia aineita. Ihan mitä tahansa pinnoitetta tai metallia suihkussa ei siis voi käyttää, ja ulkomaiden suihkut sisältäisivät lähes aina näitä kiellettyjä materiaaleja. Ihan hyvä pointti.

Hankalan puhdistettavuuden pitäisi varmaan olla meille totaalinen turn off.  Vaan kun on fiksaatio niin on fiksaatio. Harkitsimme myös kuparista suihkua, joka vasta vaatisikin puunausta ja kiillottamista, joten eikai se musta nyt niin paha ole, eihän? Lopulta saimme Kylpyhuonetukulta sen verran hyvän tarjouksen Tapwellin mustasta suihkusta, että ostopäätös oli pakko tehdä. Ja vuorokaudessa paketti olikin jo ovella! Ah se on niin hieno, vielä kun olisi vain se kylppäri...


Teníamos una fijación grave: un grifo de ducha negro – y después horas de googlear lo tenemos! 

Besos, Hansu

5 kommenttia:

 1. Moi,

  Mikä oli syynä, että päädyitte Tapwelliin Granan sijaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halusimme mattamustan suihkun, eikä (Suomen) markkinoilta löytynyt sellaista muilta kuin Tapwellilta, niin eipä siinä lopulta paljon vaihtoehtoja ollut. :)

   Poista
 2. Hei,

  miten on mattamusta toiminut arjen käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on toiminut. Toki mustassa suihkussa näkyy helposti kalkkijäljet, mutta säännöllisellä siivoamisella pysyy siistinä. Ja siis emme todellakaan ole mitään himosiivoajia, vaan ehkä noin joka toinen viikko tai jopa harvemmin pyyhin suihkun kalkinpoistoaineella ja sienellä. Hanat taas eivät kastu niin paljon, että kalkkijäämiä pääsisi oikeastaan kertymään :)

   Poista
 3. Meillä alkaa suihkuremontti kohta ja etsin ideoita sinne. Hyvä idea googlettaa ideoita eri kielillä, en edes tullut ajatelleeksi. Olen tuuminut myös tuollaista lasista suihkuseinää kuin tuossa yhdessä kuvassa.

  VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää aina! <3