sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Helsinki-visiitti

Jaahas, nämä maalaishiiret saivat vihdoin aikaiseksi käydä Isolla Kirkolla. Eero sai viime keväänä lahjaksi hotellilahjakortin, mikä meillä oli suunnitelmissa käyttää viime syksynä. Gradut, remontti ja muutama muu pikkuhässäkkä lykkäsi reissua aina vain, kunnes alkoi olla jo kiire käyttää lahjakortti ennen sen vanhentumista. Tyypillistä. No mutta, perjantaiaamuna opiskelijaruokala Macciavellin aamupalan (suosittelen!) siivittäminä könysimme Onnibussin kyytiin ja huristelimme vihdoin kohti Helsinkiä.

Yövyimme Scandic Marskissa, joka oli jokseenkin niin väsynyt kuin hotellit usein Suomessa ovat (no ihan kiva silti, etenkin aamupala <3). Ohjelmassa oli pääasiassa shoppailua ja syömistä. Missiona oli testata sushibuffet, Suomen ainoa korealainen ravintola sekä koluta muutamaa Turusta puuttuvaa kauppa. Sushibuffetia ei tarvinnut kauaa arpoa, sillä juuri avanneella Haiku Sushilla oli lounastarjouksena buffet puoleen hintaan. Väkeä riitti, mutta sushit olivat hyviä – ja taatusti tuoreita, sillä kokit väänsivät hikihatussa uusia tarjottimille, jotka tyhjenivät sekunneissa. Laskujeni mukaan popsin 25 sushipalaa – kuuden euron hinnalla siis varsin ilmainen lounas!


Sää vaihteli jännittävästi lumi- ja räntäsateesta kirkkaaseen aurinkoon. Pakenimme yllättänyttä lumipyryä Lushille, josta ostin palashampoon kokeiluun. Jännittävää, en malta odottaa hiusten pesua! Lushilta päästyämme aurinko mollottelikin vaihteeksi täysillä. Victoria's Secretiltä oli pakko ostaa muutamat pöksyt syötyjen tilalle, vaikka hinnoissa näemmä onkin melkoinen suomi-lisä... Mango, MassimoDutti ja &OtherStories oli myös katsastuslistalla, mutta mitään löytöjä ei tullut tehtyä. 
Illallista söimme Korea Housessa, joka oli kyllä odotusten arvoinen. Eerokin sai kimchi-kiintiön hetkeksi täyteen. Aasia-teema jatkui vielä lauantaina, kun shoppailimme Tokyokanissa sekä lounastimme Beijin 8:n dumplingseja. Köyhän miehen Aasian reissumme oli varsin mukava, ja Helsingin arkkitehtuurissa kyllä silmä lepää, se on myönnettävä. Hauskaa oli myös bongata iso liuta julkkiksia, jos nyt maalaishiiren pitää muita pääkaupungin hyviä puolia listata. ;)

Yhtenä reissun kokokohtana oli myös vierailu salakapakassa perjantai-illan hämärässä, mutta se onkin toinen tarina se.

Un fin de semana en Helsinki.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3