tiistai 11. helmikuuta 2014

Pesän rakennusta ja infoähkyä


Eilen pääsin vihdoin muuttamaan omaan huoneeseeni ja sain entisen asukkaan avaimet. Nuo uudet, mua varten teetetyt kun eivät oikein meinaa pelittää vanhoissa lukoissa. Toisaalta en kyllä saanut oman huoneeni lukkoakaan auki vaikka vanha avain olikin. Eipä ole Abloy-lukkoja ja espanjalaiset lukot ei selvästikään ole mun kavereita! 

Kotikatu, Avenida de Portugal
Harmi vain että kämppiksistä eniten ehdin tutustua italialaiseen tyttöön, joka mun huoneessa ennen asui. Melkein tippa tuli linssiin kun löysin huoneen pöydältä hänen jättämän viestin, oli jopa muistanut suomenkielisen "moin", jonka opetin... Asun täällä siis tällä hetkellä yhden italialaisen ja yhden espanjalaisen tytön kanssa, sekä lisäksi täällä asuu ehkä noin kerran viikossa yksi espanjalainen tyttö.
Näkymät mun huoneesta on sisäpihalle, joten näkymät eivät ole erityisen hemaisevat...
Myös espanjalainen puhelinliittymä (nettiyhteydellä!!!) on hankittu, joten tärkeimmät asiat alkavat olla kunnossa. Enää puuttuu adapteri, sillä täällä on ilmeisesti kahdenlaisia pistorasioita ja mun huoneessa on tietysti vääränlainen. Pistorasioita on myös vain yksi, joten pitäisi löytää sellainen adapteri, jossa on monta pistokepaikkaa...

Yhteinen olohuone


Yksityiskohtia keittiöstä
Näkymä olohuoneesta: El corte inglés häämöttää parin korttelin päässä

Eilen oli myös informaatioluento Erasmus-vaihtareille. Kaksi puhujaa puhui tosi selkeästi, mutta muut kaksi meni kyllä melkein enimmäkseen ohi. Tutustuin belgialaiseen ja saksalaiseen tyttöön, joten enää ei ole niin yksinäistä. Ensimmäisellä prácticas-harkkaluennollakin kävimme, ja en kyllä paljon luennoitsijan puheesta selvää saanut. Kurssin aihe on diseño organizativo, joten ainakin asian pitäisi olla melko tuttua... Tänään oli sitten samaisen kurssin teoriaosuus ja tämän luennoitsijan puheesta ymmärsin hieman enemmän, tosin puheenaihe rönsyili sen verran että luentokalvoista ehdittiin käymään hyvin pieni osa...Eilen illalla oli vaihtareiden kaupunkikierros, mikä oli alkuun kivaa ja vetäjä puhui tosi selkeästi. Ulkona vaan oli ehkä kylmin ilta tähän mennessä, pakkasen puolelle mentiin ainakin parilla asteella eikä kylmyydestä hytistessä enää jaksanut kuunnella oppaan jorinoita. Kuulostaa niin hullulta että suomalainen jäätyy kuoliaaksi Espanjassa...

Päivän sana: espanjalaiset cerraduras eivät ole selvästikään ystäviäni, kun mitkään ovet eivät tahdo aueta. 

Salamancan yliopiston vanhaa osaa
Ayer me mudé a mi habitación y tuve las llaves de la residente previa. ¡No hay cerraduras de Abloy y parece que las cerraduras españolas no son mis amigas! Echo de menos la chica italiana, la residente previa de mi habitación. Todas las españolas tienen su vida propio y no les interesa tanto hacer amistad con extranjeros. Además de la habitación tengo el número de móvil español. Ahora me falta solo el adaptador para aparatos eléctricos. Es que hay dos tipos de cajas de enchufe en España y en mi habitación hay solo una y es inadecuada. También las clases empezaron ayer y parece que depende mucho del profesor si las entiendo o no. En las clases hice amistad con las chicas de Alemania y Bélgica. ¡Ya no estoy sola!

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3