lauantai 8. helmikuuta 2014

Ensimmäisten päivien tunnelmia

Kaupunkia joelta päin

Viime päivät on satanut enemmän tai vähemmän ja myrskytuulikin riepottanut, joten kuvia ei ole juuri tullut nappailtua eikä muutenkaan kovin paljon ihmisten ilmoilla vietettyä aikaa. Torstaina lähdin mukamas hyvissä ajoin ennen siestaa etsimään yliopiston kansainvälisten asioiden toimistoa. Harhailin tunnin jos toisenkin pitkin kaupunkia, sillä myrskyssä ei karttaa pystynyt oikein lukemaan. Eikä vanhassa kaupungissa pahemmin ole kaduilla numeroita, hyvä jos edes kadun nimet. Olin netistä lukenut että toimistossa on huomaamaton puuovi, mutta että näin huomaamaton... No löytyipä se kuitenkin neuvoa kysymällä viime tipassa ennen sulkemista. Ovesta sisäänastuessa ei myöskään ollut vastassa kuin tyhjä rappukäytävän tapainen, mutta siivooja viittilöi menemään yläkertaan ja löysin vihdoin perille. Toimiston virkailija muuten puhui loistavaa englantia, wau!

Kansainvälisten asioiden toimiston ovi. Kuka nyt tuosta uskaltaa astua sisään?
Toimistossa sanoivat kaiken olevan kunnossa ja kehoittivat etsimään perjantaina tiedekuntani koordinattorin, jonka kanssa pitäisi keskustella kursseista. "Hän on siellä jossain, ehkä. Puhuu englantiakin, ehkä." Eilen sitten kävin laitoksella ja löysin jopa koordinaattorin, joka puhui kuin puhuikin englantia. Hän tosin kovin ihmetteli, että mitä oikein hoppuilen, kouluhan alkaa vasta maanantaina! Niin, mañana mañana. Kehoitti vain chillailemaan.


Koulureissun jälkeen kävin vielä El Corte Inglésissä etsimässä shampoota ja suihkusaippuaa, pikkumarkettien valikoima kun on melko suppea. Shampoo löytyi, mutta suihkusaippuaa myydään joka paikassa vain perhepakkauksina. Yhdestä marketista löysin purkin, joka oli suurinpiirtein suomalaista normikokoa ja se olikin sitten nimellä "matkapakkaus"...

Kämppäkin on löytynyt, joten muutin kamppeeni parin korttelin verran Hostal Reisestä Avenida de Portugalille. Kämppikset (huom. yliopisto-opiskelijoita) eivät puhu englantia, joten todellinen kielikylpy on luvassa! Asustelen vielä maanantaihin asti väliaikaisesti kämpän omistajan huoneessa, kunnes oma huoneeni vapautuu.

Mun huoneen vessa oli tuossa kulmassa, paraatipaikalla
Tänään lampsin kaupungilla tarpeellisia pikkujuttuja etsien. Viikonlopuksi kaupunki on täyttynyt espanjalaisista turisteista, joten kaivoin mäkin sitten taas kameran esiin ja räpsin jälleen reippaat sata otosta. Sniikkasin myös turistikierrokselle Casa de las conchasiin, en tosin kauan jaksanut espanjankielisen oppaan höpinöitä kuunnella...

Casa de las conchasPäivän bongaukset: Papparainen laski housut keskellä katua. Kertooko tämä nyt huonosta vanhusten huollosta vai mistä?

Päivän sana: hotellielämä on jätetty taakse, joten täytyy ihan itse laittaa sänkyyn sábanas, jotka raahasin ihan Suomesta asti tänne...

Los últimos días ha llovido casi continuamente y he estado mucho en el hotel. El jueves fui a la oficina de las relaciones internacionales y cooperación. La puerta de la oficina era muy inadvertida, pero finalmente encontré. La oficinista me dijo que debo ir a mi facultad lo antes posible y hablar con la coordinadora de Erasmus. El viernes fui a la facultad y la coordinadora me extrañó: "Los clases comienzan el lunes, que haces aquí?! Relájese!" Sí lo sé. Mañana, mañana. Hoy he ido a las compras y tomado muchas fotos. Es que hay muchas turistas aquí ahora y es fácil a mezclar adentro.

Saludos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3