torstai 27. helmikuuta 2014

Fiestaa fiestan perään

Espanjalaiset todella osaavat juhlia ja viettävät paljon aikaa ulkona. Koti ei ole ykkösasia johon panostetaan, sehän on vain paikka jossa käydään nukkumassa. Ehkä tästä juontuu myös se, että sana casa tarkoittaa sekä kotia että taloa ylipäätään. Ja koska Salamanca on opiskelijakaupunki, riittää erilaisia juhlia ja tapahtumia useita joka illalle.Kaikki tapaamani ihmiset ihmettelevät ikääni, näytän kuulemma viisi vuotta nuoremmalta. Liekö sitten vaaleammat piirteet assosioituvan nuoruuteen vai mitä... Mutta kuulemma näytän siltä etten juhli paljon, koska ikäiseni espanjalaistytöt näyttävät kuulemma ikäistään kymmenen vuotta vanhemmalta runsaan juhlinnan takia.

Tähän mennessä on tullut käytyä muun muassa tapas tourilla, johon sisältyi 11 eurolla viisi drinkkiä ja kolme tapasta. Sitten oli kieli-ilta, jossa puhuttiin annetuista teemoista espanjaksi tai englanniksi, minkä jälkeen ilta jatkui salsatansseilla. Tervetuloillallisellakin käytiin, jonka jatkoina oli musta-valkoteemaiset bileet. Isänmaallisuutta tunnustettiin kansainvälisten ruokien bileissä, joihin vaihtarit kokkasivat oman maansa ruokia. Piti sitten tänne asti tulla oppimaan karjalanpiirakoiden tekoa! Yhdet kotibileetkin tuli testattua kun kämppikset järjestivät hawaii-teemaiset drinkkibileet. Ihmisiä alkoi valumaan tunnin pari myöhässä bileisiin ja juhlinta jatkui aamukuuteen asti. Vasta siinä puoli neljän aikoihin alkoi puhe baariin lähtemisestä – ne kun ovat auki puoli kuuteen. Juomien määrä oli hurja ja pelattiinpa jopa juomapeliäkin. Tuttu Ring of fire -korttijuomapeli kulkee täällä nimellä Circulo de fuego ja säännötkin olivat melko samanlaiset.

Salamancan yökerhoista mainittakoon sen verran, että ne ovat melkeinpä nähtävyys ja baarikulttuuri on aivan toista kuin Suomessa. Useat yökerhot sijaitsevat vanhoissa kivitaloissa ja sisustus on melkolailla erilainen kuin Suomessa. Erästä baaria koristaa viikinkiluuranko ja sijaitseepa yksi yökerho entisessä kirkossa. Bileisiin on usein viiden euron pääsymaksu, mutta sillä hinnalla saa juoda ilmaiseksi loppuillan. Drinkkien alkoholimäärääkään ei turhaan tarkkaan mittailla ja usein kirkasta lorahtaakin aika reippaalla kädellä. Niin ja mainitsinko jo, että kaupassa tähän mennessä bongaamani halvin viinipullo oli 79 senttiä?!

Päivän sana: espanjalaisetkin juovat humalahakuisesti, sillä baareissa on usein halpoja chupitoja ja loppuillasta muchos borrachos. Silti homma pysyy hanskassa eikä suomalaista örveltämistä näy...

Hay muchísimas fiestas en España y porque Salamanca es la ciudad universitaria hay varias fiestas aquí casi todas las noches. Españoles pasan mucho tiempo en bares y restaurantes, y su casa es sólo para dormir. Se dice que las chicas españolas parecen mayores porque celebran tan mucho. Todavía he participado en tapas tour, intercambios de idiomas, cena de bienvenida y cena de comidas internacionales para que cocinamos comidas tradicionales de Finlandia. Además, he participado en la fiesta de mis compañeras de piso en nuestra casa. En las fiestas se bebe mucho y normalmente se deja de celebrar a las seis por la mañana. En los bares hay muchos chupitos baratos y hay mucho alcohol en las bebidas. Los bares salmantinos son muy diferentes que los finlandeses. Aquí hay un discoteca en la iglesia y las decoraciones de bares son muy peculiares. Además de todo, con cinco euros se puede beber gratis toda la noche!


Besos, Hansu

2 kommenttia:

  1. Ikävä tulee tällaisia kuvia katsoessa ja tekstejä lukiessa. Luin siis kaikki nuo sun matkapostaukset tuosta ja voihh.. Ei mitään hajua millon pääsen itse Espanjaan! Kaikkea hyvää sulle kuitenkin tuonne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiitos! :) Siitä sitten halpoja lentoja kärkkymään vaan!

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3