maanantai 19. joulukuuta 2016

Joulu on täällä

Ah miten tehokkaita vime päivät ovat olleet! Kun suurimmat hartioita painavat asiat on saatu hoidettua, alkaa se kateissa ollut joulumielikin löytyä. Perjantaina sain vihdoin lähetettyä gradun painoon. Kyllä siinä taas kesti selvitellä kaikenmaailman pieniä, teknisiä juttuja mutta nyt se on vihdoin ohi. (Ja tänään sainkin hakea kansitetun gradun ja palautettua laitoksen versiot!) Sen jälkeen lähdin kevein mielin kaupungille haahuilemaan ja tekemään muutamia jouluisia hankintoja. Ehdin myös siivota ja laittaa muutamia joulukoristeita esille. Olin ajatellut ettei meille taida tulla ollenkaan joulukoristeita tänne kaaoksen keskelle (voi pikku Peppi-ressu nukkui eilen pesässään porakoneen kanssa), mutta kyllä nyt muutama koriste aina mahtuu. Joulukorttien ja -kranssien askartelu viritteli jo sen verran joulutunnelmaan, että lisää joulua oli saatava. Olipa muuten jännä kaivella vanhat, tutut koristeet ja keksiä niille aivan uudet paikat. 

Perjantaina iltapäivällä saimme vihdoin hoidettua muutamien isompien tavaroiden roudailut, joten meillä on vihdoin pesukone (ei tosin kytkettynä) sekä yläkerran porrasaukossa kaide! Kaide toimii samalla hyllynä, joten sen myötä saimme purkaa viimeisetkin muuttolaatikot. Vihdoin!
Illemmalla ehdin jopa paistaa joulutorttuja – tai oikeastaan torttusuupaloja, jossa on optimoituna torttujen parhaat kohdat. Mahat täynnä ruokaa ja torttuja lähdimme vielä elokuviin katsomaan Rogue Onea. Vaikka hyvä leffa olikin, niin kyllä meinasi väkisin tulla uni kaikkien päivän tapahtumien jälkeen.

Lauantaina ahkertointi jatkui, ja saimme vihdoin porattua keittiön hyllyt seinään ja muutenkin viimeisteltyä keittiön keskeneräiset jutut. Se taas tarkoittaa, että tavaroille alkaa vihdoin löytyä paikkoja ja kaikkea ei enää tarvitse säilyttää hujan hajan pitkin pöytiä ja lattioita. Vähemmän kaaosta, rauhallisempi mieli. :) Sunnuntaina suuntasimme heti aamupäivällä joulun ruoka- ja lahjaostoksille. Aika monia juttuja saimme ruksittua hankintalistalta, ja mieli keveni jälleen. Kauppareissun jälkeen suuntasimme kavereiden kanssa Suurtorin joulumarkkinoille. Myytäviin asioihin en niinkään osannut keskittyä, sillä eihän sille miljöölle voi kuin huokailla. Harmi ettei parempaa kameraa tullut otettua mukaan. Etenkin Luostarin välikadun makasiinit on jotain niin uskomattoman tunnelmallista. Vähän kuin olisi tehnyt pienen ulkomaan matkan. Kauppatorin joulumarkkinoiden kodassakin kävimme glögillä. Ihan paras keksintö tuo kota! Markkinoiden joulupuulon tuoksu oli sen verran houkutteleva, että illalla oli aivan pakko keitellä riisipuuroa. Kyllä siinä väkisinkin alkoi joulumieli vallata todenteolla. Por fin mi tesis está terminado y puedo comenzar la celebración de Navidad!

Besos, Hansu

5 kommenttia:

 1. Paljon onnea gradun valmiiksi saamisen johdosta ja ihanaa joulua!

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea gradun valmiiksi saamisen johdosta ja ihanaa joulua!

  VastaaPoista
 3. kaikkea on näköjään ehditty tekemään, GRADUT tortut joulu ym :)
  ONNEA!!!!!!!!!!!

  e.m.s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kerrankin ehtinyt tekemään joulujuttuja kun on ollut "vaan gradu", vaikka silti kaikki(=lahjat) viime tippaan jäikin ;)

   Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3