perjantai 16. joulukuuta 2016

Jouluinen riisituorepuuro

Sain Elixiltä testiin pellavansiemenmakurouheita, joista ensimmäisenä tartuin tähän omena-kaneliversioon. Ihan yllätyin miten hyvää rouhe onkaan, tätä tekisi mieli laittaa paljon enemmän kuin mikä on suositeltava annos (1–2 rkl)! Omena-kanelista inspiroituneena kehittelin rouheen kaveriksi vähän erilaisemman jouluisen tuorepuuron.


Tuorepuuron ideanahan on, että mitään ei tarvitse keitellä, vaan puurohiutaleet ja muut aineet sekoitetaan illalla kulhoon jääkaappiin odottamaan, ja aamulla sekoitus on tekeytynyt pehmeäksi puuroksi. Halusin kuitenkin kokeilla puurohiutaleiden tilalla riisiä, sillä viime aikoina olen kärsinyt suuresta himosta riisipuuroon ja riisifruttiin (ja kaurahiutaleetkin olivat lopussa). Samalla vaivalla voi kerralla keitellä riisit useamman aamun tuorepuuroihin. Keitin riisin siis ihan veteen (tosin lisäsin joukkoon lorauksen omenamehua) ja lisäsin maidon sun muut vasta tuorepuuroon riisin jäähdyttyä.Jouluinen riisituorepuuro:
  • n. 1 dl keitettyä (jäähtynyttä) puuroriisiä
  • n. 1 rkl chiansiemeniä
  • n. 1 dl jogurttia (itse käytin kookossoijajogurttia)
  • loraus maitoa (itse laitoin kauramaitoa)
  • loraus omenamehua
  • kanelia
  • päälle Elixi omena-kaneli makurouhetta
Lisukkeeksi laitoin vielä hieman mysliä ja granaattiomenansiemeniä. Jos jaksaa panostaa niin nämä karamellisoidut omenat sopisivat tähän mainiosti, mmmm...Tuosta makurouheesta sen verran, että kyseessä on siis pellavarouhe, josta saa helposti ja maukkaasti lisää proteiinia, kuitua ja rasvahappoja esimerkiksi jogurttiin, rahkaan, smoothieen, viiliin tai vaikka näin (tuore)puuroon. Tarkemmat tuotetiedot löytyvät täältä.

Yhteistyössä Elixi 

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3