tiistai 12. kesäkuuta 2018

Hompparipasta 2.0

Noniin, lupasin päivittää kinkku-aurajuustopastasta versio 2.0:n. Innoituksensa pasta sai eräästä Gardajärvellä syömästäni pasta-annoksesta, jossa ei tosin ollut aurajuustoa eikä mitään muutakaan homejuustoa vaan pelkkä täyteläinen juustokastike ja kyljessä prosciuttoa. Kun bongasin Lidlistä samanmoisia suuria pastarinkuloita, oli jäljiteltävä tuo Gardajärven annos. Ensimmäinen versio jäi hieman mauttomaksi, ja totesimme annoksen toimivan paremmin aurajuuston kanssa, joten sekin versio oli sitten testattava.


Hompparipasta 2.0 (n. 2 annosta)
  • Lidl Deluxe Paccheri pastaa
  • paketti prosciuttoa (meillä tosin kuvan versiossa espanjalaista versiota, jamón serranoa)
  • 1 prk kuohukermaa
  • n. 1/2 pakettia Aurajuustoa
  • kourallinen parmesania
  • 1/2 pieni sipuli tai 1 pieni kevätsipuli varsineen
  • yrttejä maun mukaan
  • suolaa, pippuria


Pilko ja kuullota sipuli. Kaada pannulle kerma, ja sekoita mukaan juustot. Keitä kastiketta hetki kasaan, tarkista maku ja viimeistele suolalla ja pippurilla.
Keitä pasta suolatussa vedessä al denteksi, ja sekoita lopuksi kastikkeeseen. Anna muhia hetken. Tarjoile ilmakuivatun kinkun kera, ja viimeistele annos aurajuustomuruilla ja tuoreilla yrteillä.

Niin ja tässä vielä annoksen italialainen esikuva:



Huhhuh, kyllä näin tuhtien eväiden jälkeen palaa taas mielellään raikkaimpiin vegeruokiin, mutta kyllähän vaihtelu virkistää!


Pasta con queso azul y jamón, versión 2.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3